Nieuwe Deroo gronddumpers

Deroo stelde onlangs hun nieuwe lijn grondkarren voor. Deze tridem dumpers hebben een bakinhoud van 17,5 m³.

De bak is vervaardigd uit Hardox van 6mm, het chassis is opgebouwd uit kokers van hoogwaardig staal. Om de inhoud van 17,5 m³ te bereiken heeft de bak een lengte van 6.6m, is hij 2.25m breed en 1.2m hoog. Het kippen van de wagen gebeurt door een aftakas-aangedreven pomp met een debiet van 150L. Alle andere functies worden bediend door de hydraulische bedieningen van de tractor.

De grondkipper is standaard uitgerust met BPW-assen waarvan 2 assen gedwongen gestuurd en 1 liftas. Deze gedwongen sturing kan puur hydraulisch of electo-hydraulisch gecontroleerd worden. De BPW-assen maken deze dumpers zowel geschikt voor het zware werk op de werf als voor transport op de weg. De assen zijn bevestigd via een ‘DEROO’ 4-punts ophanging.     Hierdoor worden de krachten die inwerken op de assen zijn worden verdeeld over 4 punten. De ophanging is voorzien van rubberblokken die geen smering of onderhoud vergen en die geen nadelige invloed hebben van zand of vervuiling. Deze ophanging geeft aan de assen alle vrijheid om de ondergrond te volgen, ook in de meest extreme situaties.

De eerst geleverde wagens zijn voorzien van Dragon King banden in de maat 24 x 20.5. Optioneel zijn uiteraard ook ander wielen leverbaar. Deze wagens zijn optioneel te voorzien met een ‘DEROO’ afdeksysteem. Deze wordt bediend van in de trekker en is robuust van constructie, ideaal voor de omstandigheden waarin de wagen wordt ingezet.

%d bloggers liken dit: