Nieuwe Delta Flex van Kongskilde

Kongskilde introduceert een nieuwe versie van de Delta Flex, de Delta Flex 2. De stoppelcultivator, die wordt getoond op de Agritechnica, is verkrijgbaar als getrokken en als gedragen variant.

De getrokken variant is verkrijgbaar in twee werkbreedtes, 4 en 6 meter. De gedragen uitvoering heeft een werkbreedte van 3, 3,5 en 4 meter. De breedste uitvoering is hydraulisch opklapbaar. De cultivator is in te zetten op een werkdiepte van 10 tot 25 centimeter. Ook is er een diepe variant, deze komt tot een diepte van 35 centimeter.

Intelli Pack
De Delta Flex 2 kan uitgerust worden met een uniek hydraulisch systeem, de IntelliPack. Dit systeem houdt de werkdiepte constant bij veranderende bodemomstandigheden of glooiingen van de akkers. Omdat de druk op de achterrol constant blijft, wordt een egaal zaaibed achter gelaten. Dit systeem is enkel verkrijgbaar op de getrokken versies.
Een andere innovatie op de Delta Flex 2 is de gecombineerde diepteregeling van de egalisatietanden en naloopwals.

De nalooprol van de gedragen varianten dient als steenbeveiliging. De rol is voorzien van 2 hydraulische cilinders die de rol kan laten omhoog klappen wanneer de uitbreekkracht bereikt is.

De Delta Flex 2 is verkrijgbaar vanaf voorjaar 2016 en wordt getoond op Agritechnica in Hannover.

%d bloggers liken dit: