Nieuwe cultivator bij Kverneland – CLC Pro Cut

Kverneland heeft de CLC Pro Cut ontwikkeld voor verstoppingsvrij werken met lange gewasresten zoals (dors)maisstengels, zonnebloemen of koolzaadstoppel. De combinatie van snijschijven en twee rijen tanden maken de CLC Pro Cut tot een compacte en eenvoudig te trekken cultivator. 

De CLC Pro Cut kreeg het sterke CLC Pro frame waarop één rij snijschijven is gemonteerd, gevolgd door twee rijen tanden. Hij wordt aangeboden met twee starre frames (3m en 3,5m) en twee opklapbare (4m en 4,5m) en is daarmee geschikt voor trekkers tot 325 pk.

KV_CLCproCut_0007_kvg_largeDe machine is samengesteld uit vier bewerkingszones. In de eerste bewerkingszone snijden snijschijven de gewasresten om de stroming door de machine te optimaliseren. De schijven kunnen tot 5cm diep werken; de werkdiepte is vanuit de cabine tijdens het werk hydraulisch verstelbaar. De schijven zijn beveiligd tegen breuk door een obstakelbeveiliging door middel van rubbers
Na de schijven volgen twee rijen CLC tanden die van 2 tot 30 cm diep werken en kunnen worden voorzien van Knock-on scharen (80mm tot 345mm) voor het volledig loswerken van de wortel. De ruimte tandafstanden variëren van 350mm tot 420mm (afhankelijk van de werkbreedte) waardoor er geheel verstoppingsvrij kan worden gewerkt. De derde bewerkingszone zijn egalisatiesleeptanden welke de grond vlak strijken en de grondstroom gelijkmatig over de rol verdelen. Ze staan dicht bij de achterste tandrij om de machine zo compact mogelijk te houden. Na de egalisatiesleeptanden volgt de nalooprol. Binnen Kverneland’s complete assortiment nalooprollen is er voor elke bodemsoort de juiste beschikbaar. Zo zijn er enkele en dubbele kooirollen, Actiring, Actiflex of Actipack en de Flexline -rollen ter beschikking.

%d bloggers liken dit: