Nieuwe Corto trommelmaaiers bij Claas

De nieuwe Claas Corto trommelmaaiers omvat zowel frontmaaiers als achtermaaiers. De typeaanduiding geeft de werkbreedte aan.

Voor de Belgische markt blijkt de Corto 3200 Contour (werkbreedte van 305 cm) het meest geschikte model te zijn. Deze maaier is uitgerust met een hydraulisch systeem voor het regelen van de bodemdruk.  De maaiers zijn eveneens uitgerust met een centrale ophanging en mechanische beveiliging. In transportpositie kan de maaier 120 graden inklappen, zodat het gewicht op het midden van de trekker komt te liggen.

De Corto 3200 Contour heeft vier maaitrommels. In geval van een botsing met een hindernis wijkt de maaier naar boven en naar achteren uit. Om de machine veilig weg te zetten voorzag de constructeur een kop waardoor de Corto in transportstand in de schuur gezet kan worden.

De frontmaaier 3200F is de tegenhanger van de Corto 3200 Contour achtermaaier. Deze machine beschikt over dezelfde ophanging als de Claas Disco frontale schijvenmaaiers. Voor de melkveebedrijven die weinig tot geen weidegang hebben zijn de nieuwe Corto 285 en 310 F interessanter. Bij deze maaiers is de zwadbreedte beperkt tot 80 cm.

De Active Float hydropneumatische ophanging die zorgt voor een gewichtsoverdracht naar de trekker in plaats van op de bodem en die we reeds kennen van de Disco schijvenmaaiers is ook voorzien op de Corto. De zijwaartse trekkracht is minimaal op hellende stukken, wat comfort en werkkwaliteit ten goede komt.

 

%d bloggers liken dit: