Nieuwe compacte schijvenmaaier van Vicon – EXTRΔ 632T Farmer

Vicon introduceert de nieuwe gedragen schijvenmaaier met kneuzer, de EXTRΔ 632T Farmer. De schijvenmaaier is compleet uitgevoerd met diverse standaard kenmerken, zoals het verstelbare aftkas- en kneuzertoerental, breedspreidvinnen en zwadborden. 

De EXTRΔ 632T Farmer is ontworpen met een relatief laag eigengewicht, maar toch sterk en duurzaam qua constructie. Kenmerken als nylon kneuzertanden en eenvoudige middenophanging zijn kenmerkend voor dit model. In combinatie met een 628FT of 632FT front schijvenmaaier, biedt de EXTRΔ 632T Farmer een flinke capaciteit, terwijl benodigd vermogen beperkt blijft en daardoor ook interessant voor kleinere trekkers.

De EXTRΔ 632T Farmer is uitgerust met kenmerken als SIZED_VIC_Extra_632TFarmer_0001middenophanging, geïntegreerd breedspreiden, Non-Stop obstakelbeveiliging van de maai-unit en de 125⁰ transport positie.

De EXTRΔ 632T Farmer is vanaf fabriek voorzien om aan te drijven via 540 of 1000 tpm. Door eenvoudigweg de tandwielkast te draaien wordt het aftakastoerental gewijzigd. Daarnaast kan het toerental van kneusrotor gekozen worden in zowel 600 als 900 tpm. Het verstellen gaat simpelweg door het omwisselen van de poelies. In zware snedes wordt vaak het hogere toerental gekozen, terwijl in lichtere gewassen het lagere toerental voorkeur heeft. Het lagere toerental vraagt minder vermogen en dus brandstof.

Voor transport wordt de EXTRΔ 632T Farmer in een verticale positie van 125°opgeklapt. Het lage zwaartepunt, met het gewicht van de maaier dichtbij de trekker, zorgt voor een gunstige gewichtsverdeling. De trekker en maaier blijven constant in balans, zelfs tijdens hoge transportsnelheden, waarbij de machine altijd vast op de bok ligt.

Tijdens de SIMA in Parijs, introduceerde Vicon op dit type schijvenmaaier ook een ‘slimme’ hydraulische bodemdruk instelling. Jelle Hospes: “Geen perceel is hetzelfde en de weersomstandigheden veranderen gedurende het seizoen of soms op dezelfde dag. Met deze hydraulische bodemdruk instelling kan de gebruiker vanaf de trekkerstoel de bodemdruk aanpassen, zelfs tijdens het maaien”!

Belangrijke bijkomstigheid bij het instellen van een juiste bodemdruk is het brandstofverbruik, omdat een maaier met de juiste bodemontlasting lichter trekt, minder vermogen vraagt en dus minder brandstof verbruikt. Daarnaast is de instelling van groot belang voor bescherming van de graszode en daarmee snellere hergroei.

%d bloggers liken dit: