Nieuwe Cat TH306D verreiker

Bergerat Monnoyeur toonde in primeur deze nieuwe TH306D verreiker. Dit is een totaal nieuw Caterpillar model dat midden 2016 leverbaar wordt. Deze 6,1 ton machine komt met een laadvermogen van 2,8 ton en een lifthoogte van 5,8 m tussen de modellen 255C en 336C te staan. Het is tevens het eerste uitgebrachte model uit een nieuwe D-serie. De TH306D wordt uitgerust met een Deutz TCD 3,6 liter motor. Door gebruik van CEGR, DOC-filter en SCR (AdBlue gebruik), doch zonder roetfilter voldoet de motor aan de Stage 4 normen.
Naast de sterk verbeterde zichtbaarheid zijn er op de TH306D een aantal extra veiligheidselementen toegevoegd. Zo zijn voor het eerst de hijstabellen verwerkt in de overzichtelijke en intuïtieve display en is er een ladingsensorsysteem en achteruitrijalarm verkrijgbaar.
Cat brengt deze verreiker enkel in landbouwversie (AG-versie) uit en dit in 101 en 114 pk versie. Dankzij zijn hydrostatische aandrijving gaat hij traploos van 0 naar 32 km/u. Tevens wordt het gamma van opzet- en aansluitstukken verder uitgebreid zodat de machine polyvalenter inzetbaar wordt.

%d bloggers liken dit: