Nieuwe bosbouw-bescherming voor de Steyr Multi

Steyr Multi ForestVoor de nieuwe Steyr Multi is vanaf heden een nieuw compleet beschermingsconcept voor bosbouwgebruik verkrijgbaar. Het nieuwe bosbouwframe bestaat uit een modulair concept dat individueel aan de werkomstandigheden van de bosbouwtrekker kan worden aangepast.
Het frame zorgt daarmee voor een passend bescherming voor de trekker en biedt daardoor de hoogste zekerheid voor mens en machine.

Met het modulaire systeem, dat bij de Steyr Multi Forst voor het eerst wordt gebruikt, zijn verschillende praktijkgerichte varianten beschikbaar. De basisuitrusting voor bosbouwgebruik bestaat uit een massieve bodembeschermingsplaat die motor, transmissie mSteyr Multi Forestet achteras, brandstoftank en hydrauliektank afschermt. Aangevuld met zijdelingse beschermingsbekleding worden motor en hydrauliekaggregaten zo op hun best tegen beschadigingen beschermd. Het bosbouwframe voor de cabine is als 4-zuilenmodel uitgevoerd en van versterkte opneempunten voorzien.

Meer comfort en zekerheid
Nieuw bij de Steyr Multi Forst is ook een breukbestendig glazen raam achteraan. Door gebruik te maken van nieuwe materialen vervalt hier het gekende beschermingsrooster. Dit geeft een beter zicht op de werkruimte achteraan, bv. bij laad- en achteruitrijwerk.

Steyr Multi ForestNieuw geconstrueerd is ook de optionele motorkapbescherming die aan de contouren van de motorkap is aangepast. Dit design maakt het beste zicht rondom mogelijk en biedt voldoende vrije ruimte voor bv. een optionele frontlader. Als basisuitrusting wordt het bosbouwframe met afneembare achteruitkijkspiegel, beweegbare opstaptreden en stalen kabels als takkendeflector uitgevoerd. Als standaard bosbouwbanden worden Nokian Multiplus gemonteerd, die door een beperkte bodemdruk bodemvriendelijk bosbouwwerk mogelijk maken. De Nokian speciale banden worden op versterkte bosbouwvelgen met ventielbescherming gemonteerd.

“Met het nieuwe bosbouwframe gaan Steyr verder op het gerenommeerde succesconcept in communaal en bosbouwgebruik. Standaardtractoren worden optimaal aan de verschillende gebruikssituaties aangepast. Dat geldt nu dus ook voor het beschermingsconcept. Naast de hoogste bescherming is een individuele aanpassing, hoge waardevastheid en natuurlijk handig gebruik mogelijk”, verklaart David Schimpelsberger, verantwoordelijke productmanager bij de ontwikkeling van het nieuwe beschermingsconcept.

Bosbouwuitrustingen zijn voor alle Steyr trekkerseries voor de bosbouw van 85 tot 228 pk beschikbaar en kunnen af fabriek besteld worden.

%d bloggers liken dit: