Nieuwe Bizon BS865 1 balks schijvenbemester van Schouten

Schouten Machines B.V. heeft zijn pakket sleepslangbemesters uitgebreid met een bouwlandbemester. Deze Bizon 1 balks schijveneg  is totaal afwijkend van wat nu op de markt verkrijgbaar is. De machine  is samen met Evers Agro B.V. ontwikkeld en past aan de speciale werktuigdrager(hefmast) die Schouten heeft voor het sleepslangbemesten. De graslandbemester kan eenvoudig en snel gewisseld worden voor de bouwlandbemester. Alle functionaliteit voor de bemester, computer, flowmenter en/of NIR sensor zit reeds op de werktuigdrager. Op deze wijze is het niet nodig een bouwlandbemester extra uit te rusten met trekbuis en flowmeetsystemen.
De Bizon is ook geschikt voor aanbouw achter een zelfrijder of mesttank.

De afwijkende bouwwijze maakt een grote werkbreedte en toch een laag eigengewicht mogelijk. De machine heeft een werkbreedte van 8.65mtr en een gewicht van 2930 kg. Ook is de machine bijzonder kort gebouwd zodat het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij de trekker blijft.

De Bizon is uitgevoerd met een enkele rij schijven van een schijveneg met daarachter gebogen sleeptanden. De schijven zijn links en rechts tegegesteld gemonteerd waardoor de zijdelingse krachten elkaar opheffen. Hierdoor kan met een geringe grondverplaatsing toch voldoende ruimte in de grond gecreërd worden om de mest toe te dienen. De gebogen sleeptanden plaatsen de grond weer keurig terug zodat de mest ondergewerkt is. Hiermee behouden we een oppervlakkige grondbewerking met zo min mogelijk verstoring van de grondlagen. De sleeptanden zijn in agressiviteit te verstellen wat op alle grondsoorten een goede werking garandeert. De machine heeft een werkbreedte van 8,65 mtr, is voorzien van 2 grote steunwielen, pneumatische voetafsluiters en een verticale Vogelsang Exa-cut verdeler.
Optioneel is sectieafsluiting mogelijk.

Voor meer informatie –www.schouten.ws

 

 

%d bloggers liken dit: