Nieuwe beveiligingsfunctie van John Deere sluit dieven buiten

John Deere ontwikkelde een nieuw vergrendelingssysteem met PIN-code om criminelen af te schrikken bij de diefstal van waardevolle GreenStar displays en StarFire ontvangers. Het vergrendelingssysteem is zo ontworpen dat de componenten onbruikbaar zijn als ze gestolen worden.

Door het populaire ‘plug and play’-ontwerp zijn John Deere displays en GPS-ontvangers gevoeliger geworden voor diefstal vergeleken met enkele andere systemen op de markt. Tot op dit moment konden ze alleen mechanisch vergrendeld en beschermd worden. Om te zorgen voor een betere bescherming heeft John Deere daarom de ingebouwde vergrendeling met PIN-code geïntroduceerd, vergelijkbaar met de vergrendeling die wordt gebruikt op smartphones, en dit voor beide componenten.

De PIN-code voor de display en de ontvanger kan worden ingevoerd via het John Deere display. In het geval dat de gebruiker de code vergeet, kan hij/zij een beperkte periode door blijven werken, tot maximaal 72 uur. Hierna is een hoofdontgrendelingscode nodig, die eenvoudig kan worden gegenereerd in het StellarSupport online portaal. De aanmeldgegevens van de klant bij MyJohnDeere verlenen toegang tot elk John Deere component dat eerder is geregistreerd in zijn/haar StellarSupport-account.

Het nieuwe vergrendelingssysteem met PIN-code is nu beschikbaar voor John Deere 4240 en 4640 Universal Displays en de StarFire 6000 ontvanger. Het is gebundeld met de recente software-update van 19-1, wat toestemming geeft voor de upgrade van deze specifieke displays en ontvangers.

%d bloggers liken dit: