Nieuwe Bandit rolbandwagens met bewegende voorwand

Krampe produceert al verschillende jaren de Bandit rolbandwagens in verschillende uitvoeringen. Sinds eind 2014 worden deze wagens uitgerust met een bewegende voorwand.

De bewegende voorwand schuift met de transportband die over de bodem loopt mee bij het lossen. De voorwand loopt in rails die tegen de bodem van de wagen gemonteerd zijn en is uitgerust met robuuste schrapers om te voorkomen dat kleverige producten tegen de wanden blijven hangen. Achteraan de wagen is ook een schraper gemonteerd om de rolband op de bodem te reinigen bij het lossen. De voorwand voorkomt dat de losband onder de lading begint de schuiven en bruggen in het product begint te vormen. Een volledige lading lossen duurt minder dan 2 minuten.

De aanpassingen aan de wagens die nodig zijn om de bewegende voorwand in te bouwen heeft ook een invloed op de afmetingen van de wagens. De oplegger-versies zijn verkrijgbaar in lengtes van 10,7 tot 13,2 meter. Het laadvolume gaat van 55 m³ tot 86 m³. De maximaal toegelaten massa bedraagt 39 ton, nuttige lading loopt op tot maximaal 30 ton. De rolbandwagens voor landbouwgebruik hebben een lengte van 7,6 m tot 9,6 meter en een laadvolume van 26,3 m³ tot 50,5 m³. Er kan tot 28 ton geladen worden.

Met de rolbandwagens van Krampe kunnen zowel losse producten als graan, aardappelen of houtchips als kleverige producten zoals vochtige compost en rioolslib zonder problemen gelost worden.

%d bloggers liken dit: