Nieuwe Axions bij Claas

Nadat de eerste generatie Axion trekkers in 2011 het licht zag, gaf Claas recent een update aan deze trekker reeks. De update houdt ondermeer krachtigere motoren in, maar ook een geoptimaliseerde CMATIC transmissie, een nieuwe CEBIS terminal en CMOTION joystick.

Onder de motorkap zit een FPT Cursor9 motor van 8,7 liter. De kleinste Axion in de reeks, de 920, heeft een vermogen van 325 pk. De sterkste in de reeks, de nieuwe 960, haalt 445 pk uit deze motor. De motoren hebben geen boost, maar leveren altijd het volledige vermogen. Om het vermogen naar de grond over te brengen zijn de nieuwe Axions uitgerust met de ZF Terramatic continu variabele transmissies. Deze worden aangestuurd door de Claas CMATIC software van de nieuwste generatie.

De nieuwe Claas Axion trekkers zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen, namelijk CIS+ en CEBIS. Bij CIS+ zijn de trekkers voorzien van een 7 duims scherm in de A-stijl en een multifunctionele armleuning met de Electropilot joystick en Drivestick hendel voor bediening van de CMATIC transmissie. De CEBIS versie heeft een 12 duims touchscreen op de armleuning en de CMOTION mulitfunctionele joystick met alle bedieningen onder de vingertoppen. De CIS+ uitgeruste trekkers hebben maximaal 6 hydraulische connecties, de CEBIS versie kan er 8 hebben.

%d bloggers liken dit: