Nieuwe Amazone zaaimachine AD-P Special met elektrische dosering

Amazone presenteert de nieuwe pneumatische zaaimachine AD-P Special met elektrische dosering. De nieuwe serie vervangt de zeer succesvolle voorgaande serie.

De geoptimaliseerde vorm van de zaadbak valt op door de lage bouw, waarmee de kleine machine met 850 liter tankinhoud zich onderscheidt. De grote variant van de AD-P Special heeft een zaadbak van 1250 liter. Beide zaadtanks zijn 2,2 m bijzonder breed, zodat vullen met een brede voorladerbak geen enkel probleem vormt. Met een opzetrand kan het volume worden vergroot tot maximaal 1500 l.

S33_03

Elektrische dosering
Het bekende doseersysteem van de zaaimachines voor grote oppervlakten is nu ook in de nieuwe AD-P Special gemonteerd. De belangrijkste kenmerken zijn de verbeterde bereikbaarheid bij het kalibreren en het gemakkelijker verwisselen van de verschillende doseerrollen. Bovendien kan het doseerhuis zeer eenvoudig met een schuif worden afgesloten, waardoor het verwisselen van een doseerrol zelfs met gevulde zaadtank geen enkel probleem vormt.

Het doseersysteem van de AD-P Special wordt standaard elektrisch aangedreven, waardoor kalibreren met een druk op de knop en instellen van de hoeveelheid zaad eenvoudig vanuit de cabine van de tractor mogelijk is. Hiervoor wordt naar keuze de boordcomputer Amadrill+ of de bedieningsterminal  Amatron 3 gebruikt. Voor het registreren van de rijsnelheid kunnen bij de AD-P Special verschillende bronnen voor de snelheidssignalen wordt gebruikt. Afhankelijk van de toepassing kan worden gekozen voor een ruimtebesparende radarsensor in combinatie met een werkstandsensor, de snelheidsimpulsen van de tractor, een snelheidssignaal via GPS of het klassieke stapwiel.

Voor het schakelen van rijpaden werd en belangrijk detail gerealiseerd met het afsluiten van twee extra zaairijen. Daardoor kunnen nu 5 rijen per kant worden afgesloten. Dit maakt een maximale breedte van de banden van de verplegingstractor mogelijk van 99,6 cm bij 16,6 cm zaaiafstand of 75,0 cm bij een afstand tussen de zaairijen van 12,5 cm. Hierdoor is nu rekening gehouden met de vraag uit de markt naar steeds bredere banden voor verplegingstractoren.

Het ComfortPakket als optionele uitrusting
Een zeer interessante optie voor de AD-P Special is het nieuwe ComfortPakket. Deze bestaat uit de TwinTerminal 3.0 met een display van 3,2 inch. Met deze TwinTerminal bespaart de bestuurder bij het kalibreren onnodig heen en weer lopen tussen tractorcabine en zaaimachine. Herhaaldelijk in- en uitstappen behoort hiermee voor goed tot het verleden. Niet alleen kan het kalibreren van buitenaf worden gestart, maar ook kan aansluitend de gewogen gekalibreerde hoeveelheid direct op de terminal worden ingevoerd. Deze optie wordt gecompleteerd met de functie voor leegmaken van resthoeveelheden, waardoor de gebruiker nog eenvoudiger van soort zaad kan wisselen.

GPS-Switch met Amatron 3
Zoals bij de complete zaaitechniek van Amazone, die met een elektrische aandrijving zijn uitgerust, kan de AD-P Special ook met de automatische sectieschakeling GPS-Switch op de kopakker worden uitgeschakeld. De verhoging van de efficiëntie door besparing op zaad en minder overlapping op de kopakker kan naargelang de vorm van het perceel enorm zijn. Ook zorgt de automatische uitschakeling voor ontlasting van de bestuurder. Bovendien is de unieke GPS-Switch licentie voor verschillende Amazone producten te gebruiken.

 

%d bloggers liken dit: