Nieuwe Amazone naloopwals met Matrix bandenprofiel

Voor uitbreiding van de inzetmogelijkheden van de V-ringwals, heeft Amazone een nieuwe variant ontwikkeld met speciale Matrix profielbanden. Bijzondere kenmerk is het speciale profiel in lengte- en dwarsrichting van de Matrixbanden.

Terwijl het lengteprofiel een strooksgewijze verdichting van de grond veroorzaakt, zorgen de smalle dwarsribben van het profiel voor zeer fijne grond, waardoor optimale kiemomstandigheden ontstaan.

Als naloopwals gekoppeld achter de grote compacte schijveneg Certos TX of de mulchcultivator Cenius TX biedt deze wals meerdere voordelen. Zo reduceert de combinatie van het nieuwe profiel en de 650 mm grote doorsnede de rolweerstand en daarmee de benodigde trekkracht tijdens de veldwerkzaamheden. Door de verbeterde grip van het bandenprofiel op de grond wordt de eigenaandrijving van de wals verbeterd.

Speciaal op lichtere grondsoorten wordt het draagvermogen verbeterd en de doorvoercapaciteit verhoogd. Op zware kavels zorgt het Matrixprofiel ook onder vochtige omstandigheden voor een verbeterde verkruimeling. Als aanvulling is voor deze uitrusting eveneens een nalopende eg leverbaar.

 

%d bloggers liken dit: