Nieuwe aanbouwwerktuigen bij Joskin

Om mengmest emissiearm te kunnen verspreiden met tanks zonder schoorzuilen of hefinrichting ontwikkelde Joskin de Pendislide Basic en Penditwist Basic.

Door hun constructie vereisen deze twee bomen geen hefinrichting noch schoorzuilen op de tank. Ze werden ontwikkeld om snel en eenvoudig gemonteerd te kunnen worden op een Ø 600 mm mangat. Ze worden bevestigd door 2 bevestigingsarmen die rechtstreeks op het hoekijzer van de tank vastgebout worden. Hierdoor kunnen deze 2 nieuwe modellen eenvoudig gemonteerd worden op zowel nieuwe als bestaande voertuigen zonder extra uitrusting. Ze zijn ook compatibel met de ALPINA2 en MODULO2 modellen maar dan moet de diameter van de wielen kleiner zijn dan 1.820 mm. Als een hefinrichting aanwezig is op de tank, kunnen deze bomen ook hierop gemonteerd worden.

Zowel de Pendislide Basic als  Penditwist Basic is uitgerust met een Scalper verticale snijverdeler om de verdeling van de mengmest, ongeacht zijn type, te homogeniseren. Een LOCK MATIC beveiligde hydraulische inklapfunctie vergrendelt de boom automatisch bij transport door een klemsysteem op een aanslag die rechtstreeks op het frame staat. Om mestverlies te voorkomen zijn ze ook uitgerust met een Twist antidrupsysteem. Dit systeem heft de boom op zowel in transportstand als tijdens het keren op kopakkers. Voor een optimale afvoer van de mengmest zijn de slangen tussen de snijverdeler en de uitlaat uit 1 stuk. De instelling van het mestdebiet gebeurt door een 6 duims handbediend regelventiel. Als optie kan er ook een exacte strooikegel gemonteerd worden. Voor de bediening van de bomen zijn de Pendislide Basic en Penditwist Basic uitgerust met een autonome elektrohydraulische bediening.

De Pendislide Basic is eerder geschikt voor weides en grasland, de Penditwist Basic is vooral geschikt voor bouwland.

%d bloggers liken dit: