Nieuw technologiecentrum voor Krone

Afgelopen week werd in Spelle (DE) het nieuwe technologiecentrum van Krone feestelijk geopend. In aanwezigheid van meer dan 270 genodigden overhandigde de Minister-president van Nedersaksen Stephan Weil de sleutels aan Bernard Krone

« Met de investering van 50 miljoen euro bevestigd Krone zijn positie als innovatieve firma en onderlijnt de fabrikant zijn verbondenheid met de streek » verklaart de heer Weil tijdens de inhuldiging.
« Met het nieuwe logistieke centrum, het nieuwe opleidingscentrum, de nieuwe assemblagelijn voor de Big X en nu het nieuwe technologiecentrum zijn we uitgerust voor de toekomst. Met deze ingrepen hebben we een stevige structuur vastgelegd voor groei » zegt Bernard Krone. Tegelijk nam de heer Krone de gelegenheid om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Krone Maschinenfabrik, Krone Fahrzeugwerke en de bedrijven aan deze  gelinkt draaiden een jaarzomzet van 1,6 miljard euro.

Het nieuwe technologiecentrum biedt plaats aan 500 werknemers in de R&D afdeling, prototypebouw, informatica, aankoop en marketing. De burelen hebben een vloeroppervlakte van meer dan 8000 m², voor de bouw van prototypes is er meer dan 5000 m² oppervlakte. In totaal kostte de bouw van het technologiecentrum  14,5 miljoen euro.

%d bloggers liken dit: