Nieuw ontwikkelingsgebouw van LEMKEN geopend

Met het devies “Agrovision Company” legt LEMKEN de nadruk op innovatief vermogen. Daarom is ook het nieuwe kantoorgebouw met 143 werkplekken voor constructeurs en elektronicamonteurs ontworpen met het oog op de toekomst. Het nieuwe ontwikkelingsgebouw biedt een moderne en technisch geavanceerde omgeving. De feestelijke opening heeft in februari 2016 plaatsgevonden.

De 100 genodigden, afkomstig van universiteiten en uit de landbouwtechnische ontwikkeling, deden samen met de LEMKEN-medewerkers inspiratie op voor trends in de branche en voor het genereren van creatieve ruimte, waarin goede ideeën en toekomstgerichte projecten kunnen gedijen. Daarnaast was er volop gelegenheid om de nieuwe ruimtes te bezichtigen en ervaringen en ideeën uit te wisselen.

De structuur van het gebouw met een totaaloppervlak van 5.800 m² is markant en zo ontwikkeld, dat kantoorruimte (3.100 m²) en testhal (4.200 m²) zich in één gebouw bevinden. De integratie van de kantoren van de constructeurs in het fabriekskarakter van de halstructuur levert ruime, vrijwel kolomvrije kantoren op, die optimaal zijn afgestemd op de eisen van de gebruikers. Bovendien zijn in de nieuwe testhal grote simulatievelden en vlakken voor duurtests toegevoegd, die direct toegankelijk zijn voor de constructeurs.

SIZED_LEMKEN_Entwicklungswerk_2De kantoorruimtes zijn licht, open en transparant vormgegeven, om teamgericht en communicatief werken te bevorderen. Tegelijkertijd zorgen akoestisch zeer effectieve isolerende en deels glazen scheidingswanden voor een aangenaam rustige omgeving. Zo kunnen de ingenieurs in productteams bij elkaar zitten en toch geconcentreerd werken.

Het familiebedrijf heeft bij de vormgeving van de nieuwe “denktank” bovendien energiezuinig gepland. De nieuwbouw wordt via het eigen warmte-krachtsysteem van LEMKEN voorzien van restwarmte en vormt zo een onderdeel van het veelzijdige CO2-reductieprogramma op de locatie in Alpen.

%d bloggers liken dit: