Nieuw hydraulisch maïsduwbord van Mylle H.

Met het hydraulisch bediend maisduwbord van Mylle H kan meer rendement worden gehaald op de maiskuil tegenover de traditionele manier van inkuilen.
Dankzij de 2 hydraulisch bediende kleppen kan de werkbreedte traploos versteld worden van de maximale werkbreedte tot de transportbreedte van het duwbord. De kleppen kunnen van 45 graden vooruit geplaatst worden om zo grote volumes te verplaatsen op de kuil. Als de kleppen naar achter worden geplaatst kan het product afgeleid worden naar muren waardoor een makkelijke en egale verdeling verkregen wordt. Als optie is het mogelijk om een banden
aandruksysteem met overlastbeveiliging te installeren.

Het duwbord is opgebouwd uit 3 elementen die bovenaan geperforeerd zijn, zo wordt een maximum aan zichtbaarheid verkregen. Wat tijdens het inkuilen en manoevreren een groot pluspunt is.
Het bord zorgt voor een goede gewichtsverdeling tussen voor en achteras van de wiellader, waardoor het gewicht van de machine optimaal op het te verdichten materiaal wordt overgezet. Hierdoor wordt een mooie egale kuil verkregen. Het banden aandruksysteem kan traploos in hoogte worden geregeld. Hierdoor kan makkelijk worden bepaald met welke druk tussen de wielen van de wiellader of trekker wordt geduwd en is het mogelijk om ook in een smalle of hoge kuil het middelste gedeelte aan te drukken zonder dat de machine onder een grote helling komt. Dit alles betekent extra rendement uit de combinatie en een grotere veiligheid voor machine en bestuurder.

%d bloggers liken dit: