Nieuw concept getrokken wals van Güttler: Mayor 640 & 770

Op de Agritechnica  stelt Güttler de Mayor 640 voor in een vernieuwe versie. Met het type Mayor 770 is dezelfde wals er nu ook met een grotere werkbreedte van 7,70m.

Nieuw aan de Mayor is dat de druk hydraulisch wordt verdeeld, zodat de wals over de volle breedte gelijk aandrukt. Verder worden in werkstand de uitgeklapte delen automatisch gestabiliseerd. Ook is het niet meer nodig om van de trekker af te stappen om te ontgrendelen. En door een gewijzigde aankoppeling kan er nog korter worden gedraaid.

Met de Güttler prismawals met de Gouden Hoeftrap© wordt op de akker een ideaal zaaibed gemaakt; vast van onderen en mooi kruimelig van boven. Het verdampen van waardevol bodemvocht wordt aldus voorkomen en bovenop is geen kans op dichtslibben. Op grasland wordt de uitstoeling van de grassen gestimuleerd en nieuw zaad wordt in de bodem vastgelegd. In combinatie met een Güttler wiedeg en pneumatisch zaaiapparaat kan perfect grasland worden verzorgd. Net als bij andere Güttler walsen lopen ook bij de Mayor alle prismaringen in één rij, zodat kort draaien mogelijk is zonder bodembeschadigingen.