Niet meer smeren bij nieuwe 11.2m getrokken schudder van Vicon

De Fanex 1124C is de opvolger van de Fanex 1103C en zet de nieuwe generatie Vicon schudders voort. 10 rotoren met een totale werkbreedte van 11.2m zorgen voor een perfecte bodemvolging. Dankzij de nieuwe manier van opklappen, beschikt de Fanex 1124C over een uiterst compact ontwerp t.o.v. het oudere model.

De machine is standaard uitgevoerd met twee dubbelwerkende ventielen, voor het in- en uitklappen en voor het hydraulisch instellen van het kantschudden. Optioneel kan de schudder worden voorzien van een hydraulische kopakkerpositie. Om met slechts twee dubbel werkende ventielen te kunnen blijven werken, wordt bij deze optie een elektrisch hydraulische voorkeuze toegevoegd. Ā Daarnaast kan ook optioneel een tandem steunwiel worden toegevoegd aan de configuratie. Het tandemwiel zorgt voor een goede en stabiele bodemvolging en eenvoudige afstelling van de werkdiepte.

In het seizoen is het smeren van de schudder niet meer nodig. De rotoren, complete aandrijflijn en lagers zijn namelijk geheel onderhoudsvrij. Dit betekent geen onnodige stilstand en dus efficiƫntie tijdens het seizoen.

De Fanex 1124C is kort en compact gebouwd. Hiermee is deze 11.2m brede schudder uiterst compact in transport of op de kopakker in werkpositie. Dankzij het getrokken principe, vraagt de Vicon Fanex 1124C een relatief lichte trekker. Het brede transportframe in combinatie met de brede transportbanden zorgt voor een grote stabiliteit in transport. Naast de Fanex 1124C, biedt Vicon ook een 11.2m brede gedragen uitvoering aan, de Fanex 1124.

%d bloggers liken dit: