New Holland Tractor in Antwerpen viert 50 jaar Tractoren

20140422_145526Vandaag vierde de New-Holland fabriek in Antwerpen het feit dat 50 jaar geleden gestart werd met het produceren van tractoren. In het begin rolden er nog volledige tractoren van de band zoals de Ford 2000-7000 serie, de TW reeks en uiteindelijk de TLB-graafladcombinaties. Sinds 1996 concentreert de vestiging zich op het produceren en monteren van het “technische hart” van de tractoren.

Dagelijks worden er meer dan honderd aandrijflijnen geproduceerd die in de zusterbedrijven van Basildon (UK) en Sankt Valentin (Oostenrijk) verder afgewerkt worden tot kant-en-klare tractoren.

20140422_142828Na een rondleiding doorheen de fabriek, waar op verschillende plekken de werkmethode’s werden uitgelegd, werden de aanwezige arbeiders van New Holland en de verzamelde pers toegesproken door een medewerker van Minister van Werk Monica De Coninck. Deze mocht uit handen van de langst werkende arbeider in de Antwerpse vestiging een aandenken aan deze dag ontvangen.20140422_152458
Nadien konden de genodigden in PlantII kennismaken met de T6 en T7 tractoren. Ook Burgemeester Bart De Wever en Havenschepen Marc Van Peel ontdekten deze trekkers van zeer dichtbij. Van achter het stuur kregen ze meer uitleg over de werking van deze machines, GPS-sturing en IntelliSteer.

Plant Manager Luc Thysen :”We zijn als New Holland Tractor terecht fier op deze verjaardag. De inzet en know-how van onze mensen, de innovatie in zowel producten als processen en de drang om steeds nog beter te worden, hebben deze fabriek gemaakt tot wat ze vandaag is. Dus is het dan ook in de eerste plaats een feest voor ons fantastisch team van meer dan 1.000 medewerkers.”

20140422_151051In zijn de slottoespraak verwoordde de Antwerpse burgemeester Bart De Wever het belang van de industriele activiteit van New Holland als volgt : “Wij vinden het niet vanzelfsprekend dat bedrijven als New Holland Tractor en zijn voorgangers al meer dan 80 jaar een vaste waarde zijn in het havengebied, hier belangrijke investeringen blijven doen en degelijk en goedbetaald werk verschaffen aan duizend mensen uit onze stad en regio”

De fabriek in Antwerpen werd oorspronkelijk in 1930 opgericht als autoassemblagefabriek voor Ford. In 1964 werd de autoassemblage verhuisd naar Genk en werd Antwerpen een tractorenfabriek.
De plant behaalde vorig jaar een bronzen classificatie in het World Class Manufacturing-programma, gericht op het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van productievestigingen.

%d bloggers liken dit: