New Holland presenteert nieuwe Concept Tractor

Dat New Holland werkt aan trekkers op alternatieve brandstoffen is geen nieuws. Eerder zagen we al het T6 prototype op methaan en de waterstoftrekker. Van die eerste presenteerde New Holland eerder deze week een nieuwe Concept Tractor op de Amerikaanse Farm Progress Show.

Een trekker op zelf gemaakte brandstof, het zou voor vele boeren een serieuze besparing zijn. Dat is ook de denkwijze van New Holland achter dit vernieuwde concept. Door de mest en reststromen van het eigen bedrijf te gaan vergisten kunnen boeren zelf hun brandstof gaan maken. New Holland zorgt voor de trekker die met die brandstof kan gaan rijden.

De Concept Tractor heeft, in tegenstelling tot het eerder voorgestelde model, geen tanks meer in de cabinestijlen. Een samengestelde, gelaagde buizenstructuur doet nu dienst als brandstoftank. De tank is groot genoeg voor een hele dag werken. De motor onder de motorkap is een 6 cilinder NEF motor van 180 pk en 740 Nm koppel. Door gebruik te maken van methaan is de motor stiller en worden er ook minder CO2 en andere schadelijke uitlaatgassen uitgestoten.

De Concept Tractor krijgt een opvallende styling mee, met typische NEw Holland stijlelementen, zoals de agressieve luchtinlaten in de motorkap. . De motorkap, voor- en achterspatborden en brandstoftank creëren een vloeiende, stijlvolle look. De ‘wrap-around’ ruiten bieden 360 graden zicht, met een glasoppervlak dat 20% groter is dan bij standaard tractoren. Het ‘zwevende’ glazen dak met volledig geïntegreerde Precision Land Management-ontvanger zorgt voor een compleet panoramisch zicht.

Het cabine-interieur is een overzichtelijke werkomgeving met alle essentiële bedieningen op de ingebouwde armleuning. Aanvullende parameters worden gecontroleerd via het interactieve display in het plafond. Het displaycluster is gemonteerd op het stuurwiel met vaste naaf en beweegt mee met het stuurwiel wanneer dit hoger of lager wordt gezet, om het aan de lengte van de bestuurder aan te passen. Zo is er in alle posities een optimaal zicht op de displayinformatie.

 

%d bloggers liken dit: