New Holland demonstreert ruwvoedergamma te Jodoigne

In oktober 2016 kondigde New Holland Agriculture de overname aan van landbouwmachinefabrikant Kongskilde, onderdeel van de Deense groep Dansk Landbrugs Grovvareselskab. Deze overname leidde tot een enorme uitbreiding van het aanbod van New Holland door de toevoeging van een compleet gamma hooibouw- en grondbewerkingswerktuigen. Hierdoor mag New Holland zich terecht een full liner noemen en om dit te onderstrepen organiseerde New Holland een groots opgezette ruwvoederdemo.

Tijdens de demo te Jodoigne (Waals-Brabant) konden de ruim 650 bezoekers naast het nieuwe gamma maaiers, schudders en harken kennis maken met de New Holland persen, hakselaars, verreikers en wielladers.

New Holland demonstreerde met de volgende maaicombinaties: een MegaCutter 860 vlindermaaier met een effectieve werkbreedte van 8,60 meter, een DiscCutter F320P bodemvolgende frontmaaier van 3,11 m met een zwadbreedte van 1 – 2,8 m in combinatie met een DiscCutter 280P achtermaaier van 2,77 m met Vari-Float ophanging. Beide DiscCutter-maaiers waren uitgerust met een kneuzer met V-vormige polyethyleenvingers.

Het gemaaide gras werd geschud door een getrokken ProTed 880T schudder met acht elementen en zes tandarmen per rotor. Een andere demonstrerende schudder was de driepuntsuitvoering van de ProTed 690, met een werkbreedte van  6,9 m. Alle ProTed-schudders hebben een gesloten rotoraandrijving, handmatige of hydraulische schuinstelling van de machine, 3-puntsbok met naloopinrichting en instelbare schudhoek.

Voor een goed gevuld en homogeen zwad zorgden de éénrotor hark ProRotor 450 met een werkbreedte van 4,45 m en 12 tandarmen en een dubbele hark ProRotor C820. De C820 heeft middenafleg met een instelbare werkbreedte van 7 tot 8,2 m.

Tijdens de graslanddemo te Jodoigne werd ook bekend gemaakt dat New Holland Zedelgem zal fungeren als de site van waaruit de volledige productontwikkeling van het New Holland-hooibouwmateriaal zal gebeuren.

%d bloggers liken dit: