New Holland CR Revelation krijgt vermogensupgrade

De CR Revelation maaidorsers krijgen meer vermogen en een reeks verbeteringen die de efficiëntie verhogen. Door de ECOBlue™ HI-eSCR 2-technologie voldoet de CR Revelation-serie aan de Fase V-emissievoorschriften en behoudt ze de brandstofefficiëntie van de voorgaande modellen in combinatie met de lange onderhoudsintervallen van 600 uur. Dit draagt bij tot de lage bedrijfskosten van de maaidorser.

Meer pk’s New Holland CR Revelation

New Holland trekt de vermogensupgrade op de CR10.90 en de CR8.80 door naar de rest van de serie. De vermogens van de lagere modellen van de serie, de CR7.80 en de CR7.90, zijn verhoogd met, respectievelijk, 14 pk en 11 pk. De CR8.90 is nu uitgerust met een Cursor 13-motor die 544 pk genereert, wat 27 pk meer is dan voorheen, terwijl de CR9.80 en CR9.90 29 pk extra hebben gekregen en tot 600 pk komen. Bij de CR 8.80 en CR10.90 blijft het maximaal vermogen van respectievelijk 517 pk en 700 pk behouden.

Tot 25% meer productiviteit

De CR Revelation-serie blijft verder bouwen op 45 jaar ervaring met de Twin Rotor-technologie. Deze continue verbetering resulteerde in een verhoging van de oogstproductiviteit tot 25% over de voorbije 5 jaar. Daarnaast kan het tijdskader om te oogsten van de CR verlengd worden door ’s ochtends vroeger te starten en ’s avonds later te stoppen, wat verder bijdraagt tot de hoge dagelijkse productiviteit van de maaidorser, niet onbelangrijk wanneer men weet dat de oogstperiode steeds korter wordt.

De dorsefficiëntie van de 17” rotor op de CR7.80-, CR7.90- en CR8.80-modellen is verbeterd met nieuwe rotordeksels die 20 mm hoger zijn en een hogere snelheid van de afneemtrommel. Tevens is de afneemtrommel voorzien van een verstelbare separatiekorf, die in een kwestie van minuten kan worden geopend en gesloten. Hij is verder geopend om een extra scheidingsoppervlak van 0,26 m2 te bieden (een 75% toename), wat leidt tot een hogere productiviteit. Deze verbeteringen resulteren in een verhoging van de capaciteit van deze modellen van 10%.

Verder lezen ? Neem hier een abonnement

%d bloggers liken dit: