New Holland CH7.70 Hybride-maaidorser combineert beproefde dorstechniek [VIDEO]

De nieuwe New Holland-maaidorser krijgt de aanduiding CH7.70 waarbij CH ook refereert naar het Crossover Harvesting-systeem. De CH7.70 combineert de Twin-Rotor-afscheidingstechnologie van de CR-rotormaaidorsers en de dorstechniek van de CX-maaidorsers met dorstrommel. Crossover Harvesting zorgt voor een hogere doorvoercapaciteit van 25 procent ten opzichte van de conventionele maaidorsers; in dit segment met behoud van graan- en strokwaliteit.

Dorstechniek en afscheidingssystemen

Landbouwmachinefabrikanten zijn al decennia op zoek naar nieuwe dors- en afscheidingssystemen die de capaciteit verhogen. Zo’n 45 jaar geleden kwam Sperry New Holland met de Twin-Flow-serie op de markt. Hierbij zijn de stroschudders vervangen door een rotor met afscheidingskorf die het stro in twee stromen splitste; waarbij de laatste graankorrels door de centrifugaalkracht zijn afgescheiden. Ruim vier decennia later heeft het TwinRotor-afscheidingssysteem zijn sporen verdiend. Het heeft in de praktijk bewezen dat het zowel het graan als het stro met zorg verwerkt bij een hoge productiviteit.

Universeel inzetbaar

De nieuwe New Holland Crossover CH7.70 is een maaidorser die zich situeert in het middensegment en zich dan ook thuis voelt in alle gewassen en omstandigheden. Het hybridedorssysteem is uitgerust met een gesegmenteerde dorstrommel met een diameter van 600 mm, die binnen de 20 minuten kan worden overgeschakeld naar andere gewassen. Daarnaast ook met het Twin Rotorconcept met twee 21”-rotors met een lengte van 3,45 m goed voor een afscheidingsoppervlakte van 2,9 m².

Schema van het Crossover Harvestinghybrideconcept van de CH7.70.

Tripple clean reinigingssysteem

De trommelsnelheid is vanuit de Harvest Suite™-cabine geregeld door middel van een nieuwe hydraulische trommelvariator. Hierdoor kan de bestuurder er ook voor zorgen dat de draaisnelheid is afgestemd aan de gewas- en veldomstandigheden. De CH7.70-maaidorser is voorzien van het New Holland Triple-Clean™-reinigingssysteem met cascade, dat de reinigingscapaciteit met 15% verhoogt, door toevoeging van een extra cascade in het midden van het voorbereidingsvlak. Dankzij de kruisvijzel met dubbele spiralen, die het graan naar de elevator brengt, is de doorvoer verhoogd en de capaciteit nog verder verbeterd.

De graantank heeft een inhoud van 9.400 liter. Voor het werk op heuvelachtig terrein levert New Holland in optie een systeem dat het dorsen op zijwaartse hellingen tot 25 procent toelaat.

Dit betreft een artikel uit het vakblad de Loonwerker. Het volledige artikel lezen ? Abonneer vandaag op ‘De Loonwerker


Tekst: Jan Ebinger | Foto’s: CNH

%d bloggers liken dit: