Uitlaat: Natte grond

De voorjaarswerkzaamheden die begin maart al gestart waren onder betrekkelijk goed weer zijn ondertussen terug stil gevallen. De quasi dagelijkse regenbuien zorgden voor te natte grond om nog proper werk te kunnen leveren. Ondertussen is wel ongeveer 14% van het bietenareaal al ingezaaid. Ook heel wat percelen vroege aardappelen zijn reeds aangeplant. Maar nu wordt er in het veld dus vertraging opgelopen.

Om vertraging op het erf te voorkomen bedacht de gekende Britse constructeur JCB een oplossing. Door het beste van twee transmissietechnieken te combineren en in te bouwen in een nieuwe verreikerreeks gaan ze voor sneller werken op het erf. U leest er meer over verder in dit nummer.
Dat sleepslangen aan populariteit wint in Vlaanderen is duidelijk. Pompcontainers werden zelf opgebouwd door loonwerkers, maar ook gespecialiseerde constructeurs namen ze op in hun leveringsprogramma. Dezeure gaat nog een stapje verder en maakt een gecombineerd transport- en pompvat. Ook hier over leest u verder in het blad meer.

%d bloggers liken dit: