Multinational CNHi gaat samenwerking aan met AppsforAgri

‘Internet of things’ producten van AppsforAgri gaan wereldwijd dankzij een overeenkomst met wereldwijde kapitaalgoederenonderneming CNH Industrial.

CNH Industrial en AppsforAgri introduceren nieuwe IoT sensoren als onderdeel van het nieuwe AGXTEND™ after-market merk. AGXTEND™ biedt oplossingen om klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika toegang te bieden tot een reeks innovatieve en dynamische technologieën. AGXTEND™ versnelt de digitale landbouwrevolutie door het aanbieden van scanners, sensoren en ‘IoT’ oplossingen om werkzaamheden in de landbouw eenvoudiger, preciezer, efficiënter en duurzamer te maken.

FarmXtend

FarmXtend, de nieuwe naam voor het ‘internet of things’ productportfolio, wordt geleverd door het Nederlandse Agtech bedrijf AppsforAgri B.V. Dit bedrijf is gespecialiseerd in mobiele apps, sensoren en kennis over weer en agronomie. De FarmXtend sensoren zijn draadloos verbonden met de smartphone van de boer, waarmee deze realtime toegang heeft tot de gegevens van het perceel. In de FarmXtend app worden de sensorgegevens op unieke wijze gecombineerd met agronomische kennis en omgezet naar beslissing ondersteunende informatie. Hiermee krijgt de boer adviezen om de gewassen beter te beschermen, op tijd te irrigeren en de oogst te verbeteren.

Maximilian Birle, Head of Precision Solutions and Telematics Aftermarket Product Management bij CNH Industrial over FarmXtend: “De IoT en IoT sensor producten zijn belangrijke elementen van het AGXTEND™ merk. AppsforAgri heeft de uitstekende klantgerichtheid die we zochten, met eenvoudig te gebruiken IoT-producten en de strategie om agrarische informatie af te leiden uit de verzamelde gegevens.”

Het management van AppsforAgri B.V., Michel de Vree en Corné Braber over de overeenkomst: “Het is een geweldige kans voor ons bedrijf om onze producten op grote schaal beschikbaar te maken door samen te werken met de Case IH, STEYR en New Holland dealers. Dit biedt ons tevens de ruimte voor de verdere ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Met onze sensoren en kennis willen we een significante bijdrage leveren aan de wereldwijde vraag naar een efficiënte en duurzame voedselproductie, wat precies in lijn is met onze visie.” De uitrol van de FarmXtend producten zal in het eerste kwartaal van 2019 van start gaan in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

%d bloggers liken dit: