MONOSEM MECA V4E zaaielement

MONOSEM ontwikkelt een uitvoering met elektrische aandrijving van zijn zaaimachine voor omhulde bietenzaden. De MECA V4E is gebaseerd op het gamma MECA V4 zaaielementen met mechanische verdeling.

Na het Monoshox® NG Plus M gamma is het de beurt aan het MECA V4 gamma om uitgerust te worden met de elektrische aandrijving van de zaaielementen. Elk zaaielement is van een elektrische motor voorzien die het verdeelsysteem aandrijft via een getande riem.  De elektrische motoren worden rechtstreeks via de ISOBUS aansluiting van de trekker gevoed. Fotocellen in de kouters onder de verdeelsystemen controleren het valpunt van de zaden en de afstand ertussen. De informatie over de snelheid, die vanuit een radar komt, zorgt voor een precieze controle van de zaaidichtheid. De controle en  regeling van de zaaidichtheid kan via de CS 8000 terminal of als optie de CS 8000 Touch terminal die van een groot aanraakscherm voorzien is.

De elektrische aandrijving biedt ook het voordeel om de rijenschakeling manueel of automatisch door GPS te kunnen beheren. Bovendien is het ook mogelijk om de zaaidichtheid tussen de elementen onderling te wijzigen.

Dit nieuwe gamma zaaielementen met elektrische aandrijving zal in beperkte hoeveelheden verkocht worden voor het voorjaar 2016.

%d bloggers liken dit: