De modernste trekkerfabriek van Deutz-Fahr is gestart met productie

Na ongeveer drie jaar aan planning en bouwtijd begon de nieuwe trekkerfabriek “Deutz-Fahr Land” in janauari 2017 de productie van hoogwaardige trekkers vanaf 130 HP. De 6-serie, 7-serie en 9-serie trekkers worden hier geoptimaliseerd voor de wereldmarkt. Deutz-Fahr heeft nu de modernste trekkerfabriek.

Een oppervlakte van 150.000 vierkante meter aangrenzend aan de bestaande gebouwen werd aangekocht voor de uitvoering van dit project. Het L-vormige gebouw, met een overdekte oppervlakte van 42.000 vierkante meter is innoverend in de productie van tractoren door gebruik te maken van vernieuwde technologie op het gebied van montage. Samen met het nieuwe klantcentrum “Deutz-Fahr Arena” is de totale investering van 90 miljoen euro de grootste individuele investering in de bedrijfsgeschiedenis.

De planning voor de nieuwe fabriek is in 2013 begonnen. De planning voor het opbouwen van een nieuwe fabriek is volledig nageleefd en behaald. De input van experts, samen met een selectie van leden van het planningsteam, was cruciaal voor het succes van het project. Een team bestaande uit fabrieksmedewerkers en adviseurs hebben verschillende processen doorlopen. O.a. het verzamelen van gegevens, berekeningen maken en talrijke alternatieve oplossingen bespreken.

Gecombineerde warmtekrachtcentrale voor voeding
Deutz-Fahr Land heeft zijn eigen stroomvoorziening. De gecombineerde warmtekrachtcentrale genereert de warmte die nodig is voor het drogen in de verfplaats en de elektriciteit voor het gehele productieproces. De productie is zo efficiënt ontworpen dat de overmatige warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van de werkplaats en elke stroom die niet nodig is, wordt gevoed in het openbare net.

Klaar voor de toekomst
Met de nieuwe fabriek zet Deutz-Fahr een mijlpaal in de productie en versterkt het ook zijn wereldwijde rol in de mechanisatie van de landbouw. Lodovico Bussolati, CEO van SDF: “De nieuwe fabriek speelt een cruciale rol in het versterken van het merk Deutz-Fahr op de wereldmarkt. De nieuwe fabriek, samen met ons moderne en innovatieve tractor assortiment, zal de groei van Deutz-Fahr versnellen.” Andrea Paganelli, industrie directeur, vult aan: “Dankzij de gepassioneerde betrokkenheid van alle relevante partijen, of het nu extern of intern is, hebben we nu de meest moderne trekkerfabriek.”

 

4 comments on “De modernste trekkerfabriek van Deutz-Fahr is gestart met productie

 • 17 mei 2017 om 11:35
  Permalink

  Graag wel even melden dat Deutz -Fahr in 1995 zo goed als failliet was en volledig is overgenomen door het SAME concern uit Italie.(Treviglio) Het zijn dus in wezen allemaal same’s, in een groen jasje.De Duitsers willen nog graag horen dat het een “samenwerkingsverband”is,maar alles is gewoon in handen gekomen van Same,Vandaar ook SDF concern.de S staat wel voor SAME!.het behoort tot de drie grootste trekker fabrikanten ter wereld.Al weten veel mensen niet veel van Same,omdat er voor is gekozen deze niet meer officieel in Nederland te importeren,al zijn ze nog wel te koop.Als fervent Same liefhebber zie ik dit toch iedere keer weer graag vermeld.

  A.van der Ster
  Dirkshorn

  • 17 mei 2017 om 15:03
   Permalink

   Beste Heer van der Ster, we krijgen volgende reactie van SDF Benelux op uw commentaar op dit nieuws:

   Wij waarderen het enorm dat de heer van der Ster SAME zo’n warm hart toedraagt. Toch zouden wij graag wat nuances aanbrengen omtrent het commentaar. DEUTZ-FAHR Agrartechnik is in 1995 als gezond bedrijfsonderdeel door haar moeder KHD verkocht aan de SLH group. Oorspronkelijke oprichter van deze groep is inderdaad SAME. Na de overname is de groep SAME DEUTZ-FAHR Group gaan heten en recentelijk overgegaan in de naamgeving SDF-Group. In deze groep zijn zowel de merken SAME als DEUTZ-FAHR vertegenwoordigd als zelfstandig merk. Binnen de groep vertegenwoordigd DEUTZ-FAHR ruim twee derde van de omzet en is daarmee het belangrijkste merk. Beide merken hebben hun eigen ontwikkelingsfase, weliswaar aangestuurd vanuit de holding maar lokaal uitgevoerd met eigen techniek of bewezen techniek van veelal Duitse toeleveranciers. Het product uit de nieuwe fabriek in Lauingen is dan ook een Duits product afkomstig uit eigen fabriek te Lauingen of Duitse toeleveranciers. De range die hier gebouwd wordt begint bij 120 pk en loopt door tot 340 pk.. In Treviglio daarentegen concentreert men zich op de specialistische tractoren en kleine landbouwtractoren. De bouwgroepen daar worden nagenoeg allemaal onder eigen regie in Treviglio of andere eigen vestigingen gemaakt. De productrangen daar is dan ook vanaf 60 tot 130 pk.
   Dat SAME niet actief wordt gepromoot heeft te maken met de concentratie op dat merk wat in de markt het beste past, qua modellenreeks en historische achtergrond.

   Johan Dijkstra
   Marketing Manager SDF Benelux

   • 18 mei 2017 om 21:48
    Permalink

    Toch klopt u verhaal niet helemaal meneer Dijkstra, de nieuwe kleine 6 serie bestaat voor een groot deel uit Italiaanse producten, , of ik moet het mis hebben, maar volgens mij bestaat de gehele aandrijflijn uit SDF producten die in Italië worden geproduceerd. Groet Rob

 • 18 mei 2017 om 23:02
  Permalink

  Waar staat de nieuwe fabriek, in Duitsland of in Italie?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: