Mitas breidt haar assortiment flotationbanden uit

Mitas kondigt de uitbreiding aan van de Agriterra 02 en Agriterra 03 radiaalbanden. Negen nieuwe maten zijn vanaf maart 2015 verkrijgbaar. De belangrijkste verbeteringen aan de Agriterra zijn de lagere operationele kosten met een positief resultaat op het brandstofverbruik.

Photo1De stalen gordelconstructie van de Agriterra banden zorgt voor een hoger draagvermogen en betere stabiliteit bij snelheden boven 30 km/h. en vergroot de weerstand tegen inrijdingen. De brede profielgroeven vergroten het zelfreinigend vermogen van de Agriterra. Dankzij het unieke profieldesign heeft de Mitas Agriterra een 11% groter contactoppervlak dan de premium concurrenten en 22% groter vergeleken met banden van het type met tractieprofiel van de concurrent.

“Flotation radiaalbanden zijn bedoeld voor gebruik op de zwaarste landbouwwerktuigen zoals drijfmesttanks en trailers. In het eerste kwartaal van 2015 zal Mitas 12 maten flotationbanden op de markt brengen”. Zei Pavel Kott, Mitas’ Product manager Landbouwbanden. “Mitas is gericht op de voordelen die het de boeren brengt. Lagedrukbanden zorgen voor hogere opbrengsten dankzij minder bodemverdichting tijdens het werk op de akker”, aldus Kott.

Photo3Met de Agriterra kunnen Landbouwers besparen op brandstof. In vergelijking met premium concurrenten is het brandstofverbruik bij wegtransport en bij 30 km/h, 8% lager. Tijdens het gebruik op de akker bij 10 km/h, is het verbruik 9% lager. Deze eigenschappen van de Mitas flotationbanden worden gerealiseerd door het unieke ontwerp van het profiel.

%d bloggers liken dit: