Mijn trekker: Floris Tavernier en zijn Renault collectie

In de verzameling van Floris, zijn broer Klaas en zijn vader Kris kan je maar liefst zeven Renault-tractoren terugvinden. Een liefde die er bij de familie al lang in zit. Het is Floris zijn opa die in 1984 de eerste Renault kocht en sindsdien heeft er geen enkel ander merk plaats kunnen maken voor de Renault-tractoren.

Het motto van Floris? Een verzameling mag niet stilstaan, elke trekker wordt nog gebruikt op het tuin- en landbouwbedrijf van de familie!

Het begon allemaal op aanraden van een collega in de sector. Die raadde de opa van Floris aan om een Renault-trekker te kopen en niet veel later stond de eerste Renault, een R60 S, op het bedrijf. Een uitzondering in die tijd tussen alle Massey Ferguson en Deutz-tractoren in de streek van Oudenburg.

Het topstuk van de verzameling is Floris zijn eigen trekker, een Renault 951-4, die hij zelf gerestaureerd heeft voor zijn eindwerk. Floris heeft samen met vriend Thibau Van de Sompele de trekker volledig uit elkaar gehaald en gerestaureerd. “De trekker heb ik gevonden via de plaatselijke Claas-verdeler en kampte met heel wat roest.” Een volledig jaar werd er aan de trekker gewerkt om hem terug in topstaat te herstellen. Nu is Floris met zijn trekker vaak te vinden op tractorpullings en tractorruns, maar ook het veld staat zijn Renault niet stil. Daar is de trekker aan het werk met de ploeg, cultivator en staat hij zijn mannetje voor de kipper.

 

Tekst & Beeld: Michiel Saeyens

%d bloggers liken dit: