Mijn trekker: David Brown 880 Selectamatic & David Brown 1210 van Sören Eeckhout en Jana Carbonelle

Zoals de meeste jongeren die geïnteresseerd zijn in landbouw en mechanisatie heeft  Sören een tractor gekocht. Alleen draaide dit voor Sören iets anders uit dan de meeste andere eigenaars. Hij leerde namelijk de liefde van zijn leven kennen via zijn youngtimers.

Het oldtimerverhaal van Sören begon allemaal met een David Brown 880 Selectamatic. Een trekker die hij zelf restaureerde en waar hij in de zomer vooral rondritten mee deed. Niet veel later kwam er vervanging voor de David Brown, een Fendt Farmer 2S. Tijdens deze periode leerde hij ook Jana kennen via een gemeenschappelijke vriend. Op het landbouwbedrijf van Jana stond een International te koop, het perfecte excuus om contact te leggen met haar. Niet veel later vroeg Sören Jana mee naar de eerste rondrit van het jaar. Het klikte meteen tussen de twee en ze spraken na de oldtimerrit nog enkele keren met elkaar af, het begin van een mooi verhaal.

“Ik heb Jana nog leren rijden met de Fendt Farmer 2S, een avontuur dat bijna in de beek eindigde. Maar een jaar later reed ze verder dan mij op de tractorpulling, een goede leerling dus”, lacht Sören. Naast de liefde voor Jana, is Sören zijn liefde voor David brown ook nooit vergeten en werd de Fendt  vervangen door een David Brown. “Een 1210, iets groter en sterker dan mijn 880 Selectamatic en gekocht om verder te kunnen rijden bij de tractorpulling”. Daarnaast heeft Sören nog een 880 Selectamatic bijgekocht omdat hij zelf zijn stuur teveel moest afgeven aan Jana. Het verhaal van Sören en Jana begint nog maar net, op 9 juni trouwt het koppel en er zijn zelf toekomstplannen voor een grote broer van de David Brown 1210.

 

Tekst en beeld: Michiel Saeyens

%d bloggers liken dit: