Mijn trekker: Case IH Magnum 7250 PRO van Donaat Croes

Wie aan een klassieker denkt bij Case International denkt vooral aan de legendarische 1455 XL. Maar de grotere broer daarvan, de Case Magnum 7250 Pro, mag daarvoor niet onderdoen. Daar kan Donaat Croes zeker van meespreken. Hij verkocht zijn 1455 XL zes jaar terug om een Magnum 7250 Pro te kopen. “Een trekker die nog dagelijks meedraait op het bedrijf en zelfs niet moet onderdoen voor de Case Optum 300 die we ook nog in de schuur hebben staan.”

De Case Magnum 7250 Pro werd in 1997 gepresenteerd als de verbeterde versie van de Magnum 7250. Opvallend was de Cummins turbo dieselmotor met een inhoud van maar liefst 8,3 liter. Voor de Pro versie werd deze geüpdatet om over nog meer vermogen en koppel te beschikken. “We hebben onze Magnum aan de testbank getest en we kwamen uit op 250 pk aan de aftakas.” Dat zou ongeveer moeten overeenkomen met de 275 pk die Case vermeldt in de brochure. De powershift transmissie was standaard uitgevoerd met 24 versnellingen vooruit en 6 achterruit. “Als je één keer met de trekker gereden hebt, ben je er meteen verliefd op.” De trekker heeft ook alles wat Donaat nodig heeft: een goede powershift, elektronische hef en een goede airco. Daardoor is volgens Donaat de Magnum 7250 Pro ook een stuk comfortabeler in het veld dan een 1455. “We gebruiken de trekker nog bijna dagelijks. In het voorjaar staat de trekker aan een 4 meter Amazone-cultivator en in het najaar staat hij zijn mannetje bij het transport van de wortelen.” Af en toe neemt Donaat ook de trekker mee naar de tractorpulling. De trekker is al meer dan 2.500 uren op het bedrijf aanwezig en heeft nog nooit geen grote reparaties nodig gehad. Donaat denkt er nog niet meteen aan om de trekker te verkopen, “Het is er eentje die blijft”, lacht Donaat.

 

One comment on “Mijn trekker: Case IH Magnum 7250 PRO van Donaat Croes

  • 25 apr 2020 om 10:17
    Permalink

    Ik heb zelf een 7120 op mijn akkerbouwbedrijf in canada gehad ik was daar ook helemaal weg van Die trok de 4mtr brede Disque Ripper door de zware klei zonder probleem zo ook de grote zware Offset (covercrop) van 6 m schijveneg Fantastische trekker oerdegelijk gebouwd Alleen je moet de ruimte Het hebben ,kort draaien doen ze niet Echt tractors naar mijn hart

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: