Miedema Xperience Planting Tour

Vanaf deze week tot half mei kan je op verschillende locaties in België de Miedema CP42P getrokken bekerpootmachine in actie zien. Miedema, New Holland en Mitas sloegen de handen in elkaar en lanceerden de Miedema Xperience Planting Tour.

SIZED_IMG_2589De demo-combinatie bestaat uit een New Holland T7.270 BluePower op Mitas SFT banden. Vooraan zijn deze banden 710 mm breed, achteraan 800 mm. In de fronthef neemt de New Holland een Steketee frontcultivator mee, achteraan hangt de Miedema CP42P. Deze hydraulisch aangedreven bekerpootmachine is gemonteerd aan een CB3000 Compact frees. Om de frees constant op de juiste werkdiepte te houden, wordt de hoeveelheid losse grond gemeten en nauwkeurig geregeld door het Smart-Floatsysteem.
De CP42P is voorzien van aanaardkappen met MR-control dat automatisch de vulling van de aanaardkap regelt en zo volle ruggen garandeert. Verder staan er ruggenwissers op de machine om spuitsporen aan te leggen. Tussen de ruggen zorgt de Erosion-Stop voor het aanleggen van dammetjes om aflopend water af te remmen en zo erosie te voorkomen.
Om zo precies mogelijk te planten maakt de trekker gebruik van het Trimble GPS netwerk dat op de IntelliView IV monitor wordt weergegeven. De pootmachine is uitgerust met TrueTracker machine besturing voor hellingcorrectie. In de cabine van de trekker is tevens een HMI-terminal gemonteerd om de machine te controleren en aan te sturen en het kopakkermanagement te regelen. Via deze terminal kan de gehele frees- en pootcombinatie met 1 knop in- en uitgeschakeld worden.

Wil je zelf de Miedema Xperience Planting Tour meemaken? Hou de demo-data dan in het oog op de site van Miedema of Dewulf!

 

%d bloggers liken dit: