Mestbank lanceert online Mestbankloket

De Mestbank brengt alle onlinetoepassingen samen onder één loket, het Mestbankloket. Deze tool is te bereiken via www.mestbankloket.be, of via de site van de Vlaamse Landmaatschappij (www.vlm.be). icoon-mestbankloket-met-tekst

Het nieuwe Mestbankloket biedt mogelijkheden voor verschillende beroepscategorieën:

  1. Land- en tuinbouwers en hun consulenten: alle bedrijfsinformatie die momenteel via MIL (Mest Internet Loket) kan worden bekeken, is vanaf 2014 beschikbaar op het Mestbankloket.
  2. MestverwerkersDe mestverwerkers kunnen op het Mestbankloket hun mestverwerkingscertificaten verhandelen, burenregelingen melden en hun aangifte indienen. Ook de mesttransporten kunnen geraadpleegd worden.
  3. Erkende mestvoerders: op het Mestbankloket vinden de erkende mestvoerders een link naar hun vertrouwde Mest Transport Internet Loket (MTIL). Op MTIL kunnen ze hun mesttransporten voor- en namelden.
  4. Staalnemers en laboratoria: voor de staalnemers en laboratoria is er op het Mestbankloket een link naar het Staalname Melding Internet Loket (SMIL), zodat staalnames voor- en nagemeld kunnen worden. Het oude Mest Internet Loket (MIL) wordt vanaf maart 2014 stopgezet.  

Het Mestbankloket is gemakkelijk te bereiken via www.mestbankloket.be of via www.vlm.be. Om veilig in te loggen hebben de gebruikers hun eID of token nodig. Enkel op MIL (dat binnenkort wordt stopgezet) en MTIL kan nog ingelogd worden met een gebruikersnaam en paswoord. Landbouwers of uitbaters die werken met consulenten voor hun administratie, kunnen volmachten aan hen toekennen. De formulieren om een volmacht aan te vragen, staan op de website www.vlm.be.

%d bloggers liken dit: