Meijer Holland balenklem met verwisselbare klemmen

Loonwerkers met een balenklem aanbouw op de shovel weten dat een gewikkelde baal in het voorjaar – of vroeg in de zomer – anders klemt dan een baal later in het seizoen. Meijer Holland speelt hierop in en heeft voor de Jumbo CKM (bovenlangse) balenklemlijn een tweede klembord ontwikkeld waarmee de slappere balen van latere snedes beter geklemd worden, zonder de wikkel te beschadigen.

De balenklem was een van de blikvangers op de stand van Jansen&Heuning op de Agro Techniek Assen. De originele klemhaak met de open ovaal, kan krachtig indrukken in een stevige baal. Dat is nodig voor een adequate lifting. De optioneel verkrijgbare klemhaak met een dichte ‘driehoeksklembord’ kan beter uit de voeten met slappere balen later in het seizoen.

De klemhaken zijn relatief eenvoudig te demonteren en te bevestigen. Ook de achterste ovalen klemhaken zijn demontabel en te vervangen door een integraal dicht klembord aan de achterzijde. Zo kan er altijd op een kwalitatieve manier voor de klant geklemd worden met deze machine die met zijn dikke kokers een degelijke indruk achterlaat.

Tekst & Beeld: Jangeert Vedelaar

%d bloggers liken dit: