Mechanisatiesector sterk aanwezig op Agriflanders

Van 12 tot 15 januari viert Agriflanders zijn 10de verjaardag in Flanders Expo Gent. De voorbije 20 jaar groeide Agriflanders uit tot een vaste waarde in de Vlaamse en Belgische beurswereld. De focus ligt sterk op veeteelt, maar ook de mechanisatiesector is prominent aanwezig.

De standhouderslijst van de jubileumeditie van Agriflanders telt 350 namen. Een resultaat waar de organisatoren best trots op zijn.

“Net zoals 2 jaar geleden was quasi alle standruimte 5 maanden voor de start van de beurs verkocht”, vertelt commercieel verantwoordelijke Marc Botterman. “We noteerden vooral een opmerkelijke toename van het aantal standhouders uit de stallenbouw/-inrichting en de veevoedersector.  Uiteindelijk staan er nog een aantal firma’s op de wachtlijst. We hebben iedere vierkante centimeter van Flanders Expo benut, maar het bleek niet mogelijk om iedereen een plaatsje te geven.”

Ook de mechanisatiesector is opnieuw opvallend sterk vertegenwoordigd op de beursvloer.

“De hallen 2 en 3 en het voorste deel van hal 1 zijn volledig ingenomen door de mechanisatiefirma’s. Bijna alle grote merken zijn via het moederhuis of lokale dealers op Agriflanders aanwezig. Gezien we een veeteeltbeurs zijn, vind je bij ons hoofdzakelijk mechanisatie op erfniveau: tractoren, verreikers, karren, voermengwagens,… De grote oogstmachines kom je in principe op Agriflanders niet tegen, maar er staan wel een aantal kleinere akkerbouwmachines en -werktuigen.”

Wil je weten welke firma’s op Agriflanders 2017 aanwezig zijn? Check dan de standhouderslijst op http://agriflanders.be/exhibitors Daar kan je ook terugvinden welke firma’s in Gent met nieuwigheden uitpakken.

 

Agriflanders praktisch

Wanneer: van donderdag 12 tot en met zondag 15 januari 2017, van 10.00 tot 19.00u.

Waar: Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent

Toegangsprijs: € 12, kinderen (-12j) gratis

Programma “grote piste” hal 8: Melkvee (12/01), Vleesvee (13/01), Sport- & hobbypaarden (14/01), Trekpaarden (15/01)

Programma “kleine piste” hal 6: Demo’s arbeidsveiligheid (12/01), Varkens (13/01), Schapen & geiten (14/01), Belgisch Miniatuurpaard & Shetland (15/01)

Website: www.agriflanders.be

%d bloggers liken dit: