Maschio Gaspardo Centauro: lichte zaaicombinatie voor het zware werk

De Centauro van Maschio Gaspardo is een pneumatische zaaicombinatie bestaande uit een fronttank, (opklapbare) rotorkopeg en een opbouwzaaimachine. Die is er in verschillende uitvoeringen zoals met de PA1 fronttank en de Aquila rotorkopeg.

Inmiddels is de derde generatie van de PA1 en PA2 fronttank op de markt. De eerste generatie kende een meer traditionele hoekige vormgeving terwijl de tweede, sinds 2011 op de markt, een afgeronde vorm heeft met tevens een beter zicht naar voren. De recent geïntroduceerde derde generatie van de fronttank onderscheidt zich door de Isobus compatibiliteit.

De PA1 fronttank meet 1.100 l en heeft optioneel een opzetrand van 500 l. Er zit één doseerrol op de PA1 terwijl de 1.600 l grote PA2 twee doseerrollen heeft voor hogere doseringen. Er zitten twee motoren op de PA2 waarmee je je twee verschillende soorten zaaigoed tegelijkertijd kunt transporteren.

Van het enorm brede scala aan rotorkopeggen gebruikt Maschio de Gabbiano en Aquila modellen als onderdeel van de Centauro zaaicombinatie. 80% van de gebruikers prefereert de opklapbare 6 m uitvoering en dat heeft voor een deel te maken met het relatief lage gewicht van de Aquila van 3.290 kg.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van november.

%d bloggers liken dit: