Marc De Bruyne wint Agrafiek-awards 2015

Traditiegetrouw reikt Rekad Uitgeverij in samenwerking met de Agrafiek-partners op de openingsdag van Agribex de Agrafiek-Awards uit. Deze awards worden toegekend aan landbouwers en loonwerkers die in hun sector op een innoverende manier hun bedrijf runnen. Dit jaar werden deze awards voor de 15de keer uitgereikt

In de sector “Loonwerk” waren er 4 genomineerden: Gebroeders Oste uit Bazel (Waasmunster), Heyns-Heykants uit Poppel, Agroservice Partoens uit Bree en Marc De Bruyne uit Assenede. De sector “Varkensbedrijf” was goed voor 3 nominaties: Dirk Van Stappen uit Nieuwkerken-Waas, Johan Lavens uit Westrozebeke en de familie Luyssen-Desmet uit Pollinkhove. In de categorie “Melkveebedrijf” waren er 4 nominaties: Christophe Durant uit het Henegouwse Baudour, Kristof De Cat uit Kaaskerke, Konings Karl uit Essen en Bart Vanderstraeten uit Merchtem. Bij de “Buitenbeentjes” werd 1 project weerhouden, het OmegaBaars-project van het PTI uit Kortrijk in samenwerking met de KU Leuven.

De winnende loonwerker
Na de selectieronde bezocht de vakjury de geselecteerde bedrijven. Tijdens deze bezoeken werd dieper ingegaan op een aantal punten waarna een uiteindelijke winnaar gekozen werd.
In de sector “Loonwerk” gaat de overwinning naar Marc De Bruyne. Deze loonwerker is een voorbeeld van een bedrijf dat sinds de oprichting gezond is gegroeid en ondanks niet is verstard in bepaalde activiteiten. Het is duidelijk wanneer er bij dit bedrijf voor een activiteit wordt gekozen dat “capaciteit” voorop staat! Loonbedrijf De Bruyne wint een New Holland trekker die hij een jaar mag gebruiken, een Isuzu D-Max pickup voor een maand en een bandencheque van Mitas.

(Foto’s: Landbouw door de Lens)

%d bloggers liken dit: