Manitou MLT NewAg verreikers: grootste vooruitgang sinds jaren

Met de nieuwe MLT NewAg verreiker serie gooit Manitou het sinds eind 2016 over een geheel andere en nieuwe boeg. Dat mocht ook wel, want de laatste grote modelwijziging dateerde al van 1999. De NewAg heeft een aantal kenmerken specifiek gericht op agrarisch gebruik. 

De Franse fabrikant was er vroeg bij als het om verreikers gaat. In 1981 introduceerde het merk haar eerste verreiker en in 1989 volgde een model specifiek voor de landbouw. De aanduiding MLT staat voor ‘Manitou Loader Télescopique’. NewAg duidt vanzelfsprekend op de nieuwe generatie agrarische verreikers bedoeld voor veeleisende akkerbouwers, loonwerkers en veehouders.

De serie bestaat inmiddels uit tien modellen met een hefvermogen van 3,0 tot 4,1 ton en een hefhoogte van 6,0 tot 9,0 meter. Naar eigen zeggen ontwikkelde Manitou de NewAg rondom drie speerpunten: kostenefficiëntie, comfort en prestaties. In het kort komt het erop neer dat de fabrikant claimt dat de gebruikskosten 15% lager liggen door onder meer een verdubbeld interval voor de vervanging van hydrauliekolie en een hoge(re) restwaarde.

Belgische gebruikers prefereren tot dusver de MLT 635, terwijl de Nederlanders de MLT 737 Premium met powershift transmissie prefereren.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van januari.

%d bloggers liken dit: