Magni RTH 5.26S met GMT 035 velkop

Pakken stro laden, stallen uitmesten, losgestorte bulkproducten overslaan en kisten en pallets laden. Slechts enkele werkzaamheden waarvoor een verreiker in tegenstelling tot een trekker, wiellader of heftruck zijn hand niet om draait. Niet alleen de starre, maar ook de roterende verreiker wordt door meer en loon- en verhuurbedrijven ontdekt als een waardevolle toevoeging aan het machinepark.

Eén van de toegevoegde waardes is snoeiwerk op grotere hoogte. Om dit werk verder te optimaliseren en vooral veiliger en minder tijdrovend te maken, bedachten importeur Collé en specialist in uitrustingsstukken Gierkink Machinetechniek de GMT 035 velkop. Deze velkop, een takkenklem en zaag ineen, kan zonder technische aanpassingen worden gemonteerd aan iedere machine die een houtgrijper bedienen kan. De velkop is 360 graden roteerbaar en de zaag zaagt takken en bomen van maximaal 35 cm. De stabiliteit van de Magni RTH 5.26S wordt gewaarborgd door een systeem van telescopische schaarstempels.

De Magni RTH 5.26 (Rotating Telescopic Handler) beschikt over een hefvermogen van 5 ton en een hefhoogte van 25,65 meter in combinatie met een reikwijdte van bijna 22 meter. De 156 pk (115 kW) sterke Mercedes Benz Fase IIIB viercilinder dieselmotor voldoet aan de juiste emissie-eisen om ook in binnensteden te mogen werken.

Het complete artikel en de gebruikerservaringen staan in De Loonwerker van december.

%d bloggers liken dit: