Louise Fresco nieuwe bestuursvoorzitter WUR

Afgelopen week werd bekend dat prof. dr. ir. Louise O. Fresco per 1 juli 2014 benoemd is tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. Fresco volgt Aalt Dijkhuizen op die op 1 maart na 12 jaar afscheid neemt van Wageningen UR.

Foto: Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans

Louise Fresco is een internationaal gerenommeerd deskundige op het gebied van voedselzekerheid, internationale samenwerking en wetenschap. Zij is momenteel universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij honorary professor aan Wageningen University. Afgelopen jaar ontving zij de “Outstanding Alumni Award” tijdens de 95e Dies Natalis van Wageningen University. Het volledige persbericht staat op de website van Wageningen UR.

Louise Fresco promoveerde in 1986 cum laude op het gebied van tropische plantenteelt en productiesystemen aan Wageningen University. Ze was onder meer Director of Research op het Agriculture Department van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Rome. Eind vorig jaar was ze te zien op de Nederlande tv met haar zesdelige serie “Fresco’s Paradijs” waarin ze onder het motto “eten is weten is geweten” de wereld over trok.

%d bloggers liken dit: