Loonwerker in Beeld: Loonbedrijf Kees Van Dun uit Rutten

“Op tijd investeren is belangrijk”

Loonbedrijf Van Dun heeft een drietal vestigingen in de Noordoostpolder. In Rutten waar de planning, boekhouding en werkplaats gevestigd is, in Espel en in Blokzijl. Kees van Dun begon in 1981 als boerenzoon met het doorspuiten van drainagebuizen. Samen met een compagnon heeft hij dit 15 jaar gedaan en langzamerhand breidde het loonbedrijf zich uit. Samen met zijn vrouw Adrienne die mede-aandeelhouder is en verantwoordelijk voor boekhouding en administratie heeft Kees van Dun de leiding over 35 personeelsleden. Loonbedrijf Van Dun is een allround loon- en grondverzetbedrijf en biedt een compleet pakket aan werkzaamheden in de breedste zin van het woord aan.

Loonwerker in Beeld: Van DunOp de vruchtbare gronden in de Noordoost Polder wordt intensieve landbouw toegepast en daarin speelt loonbedrijf Van Dun een belangrijke rol. Van Dun is van alle markten thuis. Het is actief in de melkveehouderij, akkerbouw, tuinbouw, bloembollenteelt, nettenteelt, bemesting, sloot- en bermonderhoud, kraan- en shovelwerk en verricht werkzaamheden voor aannemers, hoveniers en particulieren. Circa 400 klanten in Flevoland, Drenthe en Overijssel maar ook buitenlandse klanten worden door Van Dun bediend. Het loonbedrijf heeft een arsenaal aan machines en dat is zeker nodig want Van Dun heeft zich in de teelt van speciale landbouwgewassen gespecialiseerd. Meegaan met de laatste technieken, op tijd investeren in nieuwe machines en vakbekwame medewerkers in dienst hebben zijn uitermate belangrijk om klanten goed te kunnen bedienen.

Ieder jaar meer opbrengst
Loonwerker in Beeld: Van Dun“In de Noordoostpolder opereren tal van topondernemers”, vertelt Kees van Dun. Ieder jaar lukt het hen weer om een hogere opbrengst te behalen. Deze ondernemers zijn actief in de aardappelteelt, bloembollenteelt, uien, witlof enz. Uiteraard heb je in deze regio ook de mogelijkheden om uitstekende teeltresultaten te behalen. Grote lappen vruchtbare grond, de waterhuishouding in orde en de beregening is goed, zorgen voor topopbrengsten. Alleen zijn er naast de uitstekende kennis van telers meerdere factoren nodig om goede resultaten te behalen. Dat betekent dat ook wij in nieuwe machines met moderne technieken moeten investeren. Dit gebeurt ook. We hebben dit jaar een nieuwe Miedema Structural MS 4000 pootmachine aangeschaft waarmee we in één werkgang de volledige rugopbouw kunnen verzorgen.

Wil U graag meer lezen over Loonbedrijf Van Dun?

ABONNEER NU

%d bloggers liken dit: