Workshop Live op Agribex: Een succes!

Tijdens Agribex organiseerde een geëngageerde werkgroep van Fedagrim het thema-eiland “Workshop Live” in de Patio. Er werd een werkplaats ingericht waar de studenten van Thomas More Hogeschool Geel live aan allerhande machines sleutelden. De organisatie is duidelijk over dit thema-eiland: “Een succes!”

Overhandiging gevulde Facom gereedschapswagen, geschonken door Case( Marc Devries), New Holland (Paul Dierickx), Hilaire Vanderhaeghe (Tom van Looveren ), Demuynck ( Hans Demuynck) , Kramp ( Philippe Everaerts), aan de leerkrachten van Thomas More!
Overhandiging gevulde Facom gereedschapswagen, geschonken door Case-IH ( Marc Devriese), New Holland (Paul Dierickx), Hilaire Vanderhaeghe (Tom van Looveren), Demuynck (Hans Demuynck) , Kramp (Philippe Everaerts), aan de leerkrachten van Thomas More!

De landbouwmechanisatiesector zoekt continu naar goed opgeleide technici. Fedagrim lanceerde eerder al de vacaturewebsite Agrojobs.be en Gardenjobs.be waar de recentste jobs in de sector op staan. Met het thema-eiland ‘Workshop Live’ wou Fedagrim nog een stap verder gaan en de jeugd illustreren hoe boeiend de job van mechanieker in de landbouwsector kan zijn.

In de Patio van Agribex werd op 400m² een live atelier ingericht waar de herstelling en onderhoud van de meest geavanceerde land- en tuinbouwmachines konden bekeken worden, van dicht bij maar ook via de schermen die een continue livefeed weergaven.

“De reacties waren zeer goed, zowel van de bezoekers als de deelnemende scholen” vertelt Hans De Muynck, verantwoordelijke van het thema-eiland. “Voor zo een eerste keer zijn er natuurlijk enkele schoonheidsfoutjes, maar over het algemeen liep alles goed. We zijn dan ook aan het kijken voor volgende editie een verbeterde uitgave van deze workshop voor te bereiden. De samenwerking met de school verliep zeer goed en hopelijk vinden nu wat meer jongeren de weg naar onze sector.”

De 2 toegewijde leerkrachten van Thomas More kregen uit de handen van de organisatie een Facom gereedschapswagen om in het atelier van de school te gebruiken.

De school EPASC uit Ciney verzorgde op hetzelfde thema-eiland ook een wedstrijd “Zoek de panne” waar deelnemende scholen op zoek moesten gaan naar pannes in gesimuleerde omstandigheden. Het geheel werd in beeld gebracht door Future Talent, een bedrijf uit het Gentse dat dit samen met pas afgestudeerde studenten of stagiairs tot een goed einde bracht.

 

 

%d bloggers liken dit: