Let op de behandeling van het maiszaad

Het zaaiseizoen voor mais nadert snel. De velden drogen flink maar toch blijft het op sommige plaatsen nat. De meeste maistelers hebben hun zaden reeds aangekocht en soms ook al geleverd gekregen.

Pioneer maiszaad

Pioneer zaden worden aangeboden in 3 behandelingen:

  1. De standaardbehandeling Premium Standard (Maxim Quattro) bestaat uit een mengeling van 4 actieve stoffen en biedt een goede bescherming tegen de meeste kiemschimmels.
  2. De meeste gekozen behandeling is Lumigen Premium Bird Repellent (LPBR). Naast een uitstekende werking op kiemschimmels (Maxim Quattro en Korrit) biedt deze behandeling ook afdoende bescherming tegen vogelvraat. Lumibio Kelta is een biostimulans op basis van humuszuren die het kiemplantje helpt extra voedingsstoffen op te nemen. Deze behandeling is de beste die er te verkrijgen is op de markt.
  3. Voor velden met insectenproblemen biedt Pioneer nog een bijkomende behandeling met Sonido aan, bovenop de LPBR. Sonido op maiszaad zal in 2021 verboden worden.

Sommige handelaren bieden ook nog maiszaad, behandeld met Mesurol, aan. Dit is het laatste jaar van toelating voor verkoop en uitzaai.

Voldoende voorraad

Er is momenteel zeker nog voldoende van de meeste Pioneer rassen. Vraag uw handelaar naar het geschikste ras. Op onze website kan u de catalogus terugvinden. (link catalogus website).

Voor verdere vragen kan u zich ook steeds wenden tot:

  • Promotor: Martin Geldhof, regio Pajottenland (0477 40 29 66)
  • Promotor: Jo Van der Donck, regio Oost- en West-Vlaanderen, Vlaams Brabant (0477 75 99 27)
  • Area Manager: Mark De Veirman, regio Vlaanderen (0475 46 04 32)

Open de brochure voor meer informatie!

Lees meer Corteva Agriscience nieuws op de partnerpagina > 

%d bloggers liken dit: