Lemken stopt de productie van conventionele veldspuiten eind 2020

Discussies over duurzame gewasverzorging en de voortdurend toenemende regelgevingen in verschillende landen zorgde ervoor dat Lemken zijn productie van conventionele veldspuiten permanent dient stop te zetten. De site in Haren, waar de veldspuiten worden geproduceerd, blijft in de toekomst behouden. Deze fabriek zal zich focussen op de montage van zaaimachines.

CEO, Anthony van der Ley, vertelt zelf dat Lemken na 10 jaar geen marktrelevante omvang bereikt heeft in het segment van veldspuiten. Tussen verschillende landen nemen de verschillen tussen wettelijke vereisten steeds toe. Hierdoor kan Lemken geen veldspuit ontwikkelen die voldoet aan hun kwaliteitsnormen en aan de variatie van de klant. Lemken zal zich in de toekomst focussen op duurzame gewasverzorgingsoplossingen inclusief de recent geïntroduceerde meststrooiers. Een deel van dit toekomstplan was de overname Steketee twee jaar terug als een antwoord op de toenemende vraag naar mechanische onkruidbestrijding met intelligente besturing.

Lemken verzekert dat gebruikers van een Lemken veldspuit nog steeds onderdelen kunnen bestellen en gebruik kunnen maken van de klantenservice.

%d bloggers liken dit: