Lemken presenteert de nieuwe getrokken veldspuit Vega

Op de Agritechnica 2011 was het nog een conceptstudie, maar nu presenteert Lemken met de Vega de eerste tot in detail zelf ontwikkelde getrokken veldspuit. Deze veldspuit combineert een modern ontwerp met innovatieve technische oplossingen en gebruiksgemak. De Vega is verkrijgbaar met 3.000, 4.000 of 5.000 liter tankinhoud en spuitboombreedtes van 15 tot 30 meter.

De tank wordt door een antiklotswand door midden gedeeld, zodat de spuit ook bij onrustig rijden niet door klotsende vloeistof uit balans kan worden gebracht. Om de tank te controleren is deze uitgerust met een brede klim en ruime opstap.

Het onderstel is in de frameconstructie geïntegreerd. Het lage zwaartepunt zorgt voor een hoge stabiliteit bij stuurbewegingen en waarborgt een goede spoorvolging. In de basisuitvoering beschikt de Vega over een mechanische vering. Optioneel zorgt een pneumatische vering, die zich automatisch aan het gewicht van de spuit aanpast, voor rustig rijden op de weg en akkers.

LEMKEN MegasprayDe Vega beschikt over een volledig geautomatiseerd kranenstelsel. Alle kranen in de aanzuig- en drukzone zijn elektrisch geschakeld.  Om resthoeveelheden te minimaliseren, zijn ze zodanig in het slangverloop geïntegreerd, dat de afstand tussen kraan en spuitdop zo Lemken Vegakort mogelijk is. De Vega wordt bestuurd via de terminal naast de vul-spoelbak of via de Lemken-megasprayterminal in de trekkercabine.

De hefhoogte kan ingesteld worden van 0,5 tot 3 meter via een combinatie van parallellogram en hefmast. Hierdoor is de getrokken spuit ook voor hoge gewassen goed inzetbaar.

Lemken VegaDe achterop inklapbare aluminium SEH-spuitboom heeft zich reeds bewezen op de aanbouwveldspuit Sirius 10. Hij is in werkbreedtes van 15 tot 30 meter leverbaar en biedt voldoende ruimte voor vijfvoudige spuitdophouders. De circulatieleiding in het binnenste van de spuitboom zorgt ervoor, dat het spuitmiddel zich meteen na het inschakelen bij de spuitdoppen bevindt. Er ontstaan slechts kleine resthoeveelheden en de leidingen zijn gemakkelijk en residuvrij te reinigen. De elektrische ventielen aan elke spuitdop waarborgen dat het gewasbeschermingsmiddel over de gehele werkbreedte nauwkeurig uitgebracht wordt. Met de hulp van draaisensoren wordt de variabele geometrie van de spuitbomen links en rechts elektronisch van -8° tot +15° geregeld, zodat de spuitboom zich optimaal aan de terreinomstandigheden kan aanpassen.

%d bloggers liken dit: