Lemken opent fabriek in Volksrepubliek China

LEMKEN_China1Als grootste economie en met 1,4 miljard inwoners is China een van de belangrijkste groeimarkten voor landbouwmachines. De Chinese regering heeft de noodzaak ervan ingezien om de landbouwopbrengsten middels efficiëntere landbouwmachines te verhogen en stelt daarvoor passende financiële middelen beschikbaar. Voor Lemken aanleiding genoeg om in een eigen productiefaciliteit in China te investeren. Op 18 juni werd de assemblagefabriek in Qingdao in de aanwezigheid van een groot aantal gasten feestelijk geopend.

Lemken is sinds 1995 actief op de Chinese markt, aanvankelijk via LEMKEN_China6samenwerkingsverbanden, maar sinds 2009 met een eigen verkoopbedrijf. Aangemoedigd door de investeringssteun, die de Chinese regering aan agrariërs verleend voor de aankoop van moderne landbouwmachines afkomstig van binnenlandse productie, durfde de landbouwmachinefabrikant in 2012 de stap naar de bouw van een eigen assemblagefabriek te zetten. Er werd ruim 9 miljoen euro geïnvesteerd in de locatie Qingdao aan de oostkust van China.

LEMKEN_China12De nieuwe fabriek met een totaal oppervlak van 6500 m2 telt momenteel 36 medewerkers in productie, verkoop en administratie. De locatie omvat productiehallen, een administratiekantoor en een showroom. Hier worden cultivatoren, compact-schijveneggen en gedragen wentelploegen geassembleerd volgens de huidige stand van de techniek voor de Chinese markt. De onderdelen hiervoor zijn afkomstig vanuit de productie in Alpen (Duitsland).

 

%d bloggers liken dit: