Lemken Azurit verkrijgbaar vanaf 2017

Azurit, de nieuwe precisiezaaimachine van Lemken, zal vanaf 2017 verkrijgbaar zijn. De machine, die al op Agritechnica 2013 werd voorgesteld, is het afgelopen seizoen uitvoerig getest geweest in de meest uiteenlopende omstandigheden en klaar voor een eerste productie geacht.

SIZED_IMG_2736De zaaimachine onderscheidt zich door het gebruik van het DeltaRow principe bij het zaaien. Met dit “DeltaRow”-zaaisysteem zet LEMKEN zich duidelijk af van de tot dusver gangbare methoden, waarbij het zaad in één enkele rij wordt afgelegd. De In plaats daarvan verspringen 2 rijen met 12,5 cm afstand. Hierdoor hebben de afzonderlijke planten 70 % meer ruimte tot hun beschikking, zodat ze beter kunnen worden voorzien van water en voedingsstoffen. Met de Azurit kunnen maïs, soja, of zonnebloemen met een rijsnelheid van max. 15 km/h nauwkeurig en efficiënt worden gezaaid.

De Azurit zal verkrijgbaar zijn in 4- en 8-rijige uitvoering en kan zowel gebruikt worden als alleenstaande machine maar ook opgebouwd op de Lemken Solitair.

 

 

%d bloggers liken dit: