Kverneland ploeg met IsoBus besturing

Kverneland toonde afgelopen week tal van noviteiten aan de vakpers in Tjechie.  Zo stelden ze onder meer de IsoBus gestuurde 2500i ploeg voor. De nieuwigheden zullen op Agritechnica in Hannover (10-14 november 2015) en Agribex in Brussel (8 – 13 december 2015) te zien zijn.

Kverneland heeft een Isobus gestuurde gedragen wentelploeg ontwikkeld. Het concept van deze ploeg was al op de voorgaande Agritechnica te zien. De Kverneland 2500 i-Ploeg kan vanuit de trekkercabine volledig ingesteld worden. Van wegtransport naar ploegwerk kan zeer eenvoudig worden geregeld: de ploeg kalibreren naar de spoorbreedte van de trekker, omzetten van transportstand naar werkstand en andersom, instellen van werkdiepte- en breedte, ploegen van rechte voren volgens gekozen A-B lijn en zelfs de kopakkers kunnen ingesteld worden om gelijkmatig in te zetten en uit te heffen.

Het werk met de i-Ploeg wordt duidelijk eenvoudiger voor de loonwerker. De IsoMatch Tellus en overige Isobus schermen geeft de weergave van de bewerkingen duidelijk weer op het beeldscherm en slaat deze gegevens (incl. de geploegde hectares) op.

%d bloggers liken dit: