Kverneland iXdrive S6: Elk gewas verdient de beste verzorging

Kverneland lanceert de Vernieuwde iXdrive S6-serie zelfrijdende veldspuiten. Met de iXdrive HP als basismodel en de iXdrive HP ECODRIVE als topmodel. De spuiten hebben nieuwe kenmerken zoals de Stage V motor met verhoogd vermogen en de iXflow-E individuele spuitdop bediening. Hiermee biedt Kverneland een spuitengamma dat geschikt is voor zowel grote akkerbouwers als loonwerkers. Productiviteit, optimale prestaties en kwaliteit – de iXdrive S6 heeft het allemaal!Uitgelichte afbeelding kiezen

Gebruiksgemak – Geschikt voor elke landbouwer

Comfort, capaciteit en precisie zijn de belangrijkste eigenschappen  voor een eindgebruiker om voor de iXdrive te kiezen. In de standaard PK- uitvoering heeft de spuit een nieuwe dieselmotor en een nieuwe hydraulische aandrijflijn gekregen; waardoor het beschikbare vermogen efficiënter wordt gebruikt. De nieuwe motor is een John Deere 6 cilinder 250 pk enkelvoudige turbo die voldoet aan de standaard  Europese Stage V-emissie eisen. Een 300 pk Stage V of een 250 pk Stage II motor zijn als optie leverbaar.

Comfort

De premium cabine is standaard uitgerust met alle comfort die een chauffeur nodig heeft voor een lange dag spuiten. De automatische klimaatregeling, de actieve geveerde lederen stoel en de overdrukcabine van niveau 4 dragen allemaal bij aan het comfort van de bestuurder.

Telers willen graag de juiste hoeveelheid spuitvloeistof op de juiste plaats aanbrengen met een minimale overlap. De iXdrive, uitgerust met een individuele spuitdop bediening, is in staat om deze taak uit te voeren. Automatische functies,zoals het uitschakelen van de spruit door middel van GPS en de intuïtieve bediening, besparen  tijd en voorkomen fouten. Het EasySet-bedieningspaneel biedt een schone en handige werkruimte met alle benodigde componenten. De pompen bevindt zich aan de rechterzijde van de machine, direct bij de hoofduitlaat van de tank. Dit zorgt voor korte slangen met een lage restvloeistof. De pompen kunnen eenvoudig naar de unieke servicepositie worden geschoven of zelfs helemaal worden verwijderd voor service en onderhoud.

Stabiliteit – Blijf gespaard tijdens het werk en in  transport

De iXdrive heeft een laag zwaartepunt door de lage tankpositie in het frame en compacte afmetingen die gunstig zijn voor hogere werksnelheden en veilig wegtransport. Voor een optimaal gebruik, ook in hoge gewassen, is de iXdrive leverbaar met drie verschillende bodemvrijheid- en spoorbreedtecombinaties. De hydropneumatische vering op beide assen biedt de bestuurder comfort en stabiliteit van de boom bij het transport en in het veld. De 3D-achterasvering maakt as beweging mogelijk, maar beperkt de invloed van het spoor op de spuitboom. De wendbaarheid is gegarandeerd met 2-wiel/4-wielbesturing met standaard ErgoDrive-functionaliteit en krabbesturing.

Intelligente elektronica – eenvoudige bediening om de prestaties te verbeteren

De combinatie van de IsoMatch Tellus Pro en de innovatieve iXspray-hardware en -software met intuïtieve touch-interface garandeert een gebruiksvriendelijke bediening van de iXdrive S6. iXspray zit vol met leuke functionaliteiten om het rendement voor de bestuurder te maximaliseren, tijd te besparen en fouten te voorkomen in een druk spuitseizoen. Denk aan functionaliteiten zoals voorinstellingen voor spuitopdrachten en eenvoudig programmeerbare boomconfiguraties. De IsoMatch Grip voegt eenvoudige vingertop bediening toe waardoor  van 1 tot 44 functies in 4 groepen vrij kunnen worden geprogrammeerd door de bestuurder.

Vloeistofbeheer – Optimale gewasbescherming

De positie van de tanks, de slangen loop en de afsluiters is geoptimaliseerd om zo min mogelijk rest vloeistof in het systeem te hebben . De iXdrive is standaard uitgerust met de iXclean Pro automatische reinigingsprogramma en het iXflow-E continue circulatiesysteem met individuele elektrische dop aansturing . Deze functies maken het mogelijk om de juiste hoeveelheid te spuiten, op de juiste plaats en op het juiste moment.

Precisiespuiten – Voor een optimale spuitboomwerking

De iXdrive serie is uitgerust met een soepel, zwevend parallellogram dat optimale stabiliteit combineert met een vloeiende boombalans en gedempte verticale beweging om afwijkingen in de spuithoogte tot een minimum te beperken. En zo de juiste gewasbedekking te garanderen.

De iXdrive is leverbaar in combinatie met de HSS-spuitboom van 24 tot 40 meter. Of de HSA aluminium spuitboom van 24 tot 30 meter.

Het Boom Guide systeem zorgt voor een perfect spuitpatroon en voor zeer nauwkeurig spuiten. De Boom Guide sensortechnologie zorgt voor een perfecte geleiding in veel verschillende en uitdagende veldomstandigheden; waardoor de bestuurder zich geen zorgen hoeft te maken over de boom balans en zich gemakkelijker kan concentreren op het spuitwerk. Met Boom Guide ProActive reageert het systeem proactief op de bewegingen van de spuitboom om de boom over de gewastoppen, het grondoppervlak of beide te geleiden in de speciale hybride modus. Een optie is om de 3 sensoren uit te breiden naar 5 sensoren voor extra veiligheid over de volle werkbreedte in geval van obstakels of extreme veldomstandigheden.

Aansluiting – Sluit uzelf aan op uw machine

IsoMatch FarmCentre is een fleetmanagement-oplossing en geeft de iXdrive een online verbinding met het internet. Waardoor er meerdere mogelijkheden voor de gebruiker ontstaan. Of u nu uw machinepark wilt beheren, taken op afstand wilt uitvoeren of machinegegevens wilt analyseren, IsoMatch FarmCentre doet  dit in een efficiënte webapplicatie, waarbij werktuigen, tractoren en terminals aan de cloud worden gekoppeld in één ononderbroken stroom van gegevens.

Kverneland iXdrive S6 specificaties

Bron: Kverneland Group

%d bloggers liken dit: